Căutare Live

Anunțul momentului pentru elevii din România! Transportul se decontează! Care este suma maximă stabilită

În cadrul ședinței de marți seara, Ministrul Educației, Monica Anisie, a venit cu propuneri pentru Guvern. Schimbările vizează nu doar programul „Masa caldă”, ci și decontarea transportului elevilor.

Ce schimbări a propus Ministerul Educației

După ședința de Guvern din cursul serii de marți, Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a anunțat că a propus trei măsuri pentru sistemul de educaţie, referitoare la decontarea navetei elevilor, extinderea programului "Masa caldă" şi stabilirea costului standard pentru unităţile de învăţământ preuniversitar.

"În această seară am propus Guvernului României trei măsuri bune pentru sistemul de educaţie. Prima ordonanţă de urgenţă este de modificare a art. 84 alin. 3 din Legea Educaţiei Naţionale. În felul acesta se armonizează legislaţia privind naveta elevilor, decontarea acestei navete, având în vedere faptul că decizia Curţii Constituţionale prevedea modificarea acestui articol, şi anume, se referă la sintagma 'decontării pe bază de abonament'. Această modificare pe care, în seara aceasta, am realizat-o este un prim pas pentru deblocarea decontării navetei elevilor. Pentru că această OUG va fi urmată de o hotărâre de guvern prin care vom stabili modul în care se va face această decontare a navetei elevilor", a arătat Monica Anisie.

Încercând să aducă mai multe lămuriri, ministrul Educaţiei a explicat faptul că această ordonanţă de urgenţă creează premisele pentru remedierea efectelor negative generate de Ordonanţa 51. Suma și condiții urmeaază a fi stabilite prin hotărâre de guvern.

Anunțul momentului pentru elevii din România! Transportul se decontează! Care este suma maximă stabilită

Ce schimbări a propus Ministerul Educației

Elevii pot beneficia de decontarea costului transportului

O altă modificare, prezentată în ședința de marți a Guvernului, a fost cea referitoare la programul-pilot pentru acordarea unui suport alimentar preşcolarilor şi elevilor din învăţământul preuniversitar de stat, în sensul extinderii programului la peste 65.000 de copii.

"Prin această ordonanţă de urgenţă am extins programul 'Masa caldă' de la 50 de unităţi de învăţământ, la 150 de unităţi. Acest program-pilot a început în anul 2016 şi a rămas la acelaşi număr de unităţi de învăţământ, 50, timp de trei ani. În felul acesta, prin OUG am extins programul şi vom avea peste 65.000 de beneficiari ca urmare a implementării", a precizat Anisie.

O altă măsură propusă de către cei de la Ministerul Educației în cadrul ședinței de marți a Guvernului este cea referitoare la stabilirea costului standard prin hotărâre de Guvern, cost standard atât pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat, cât şi pentru unităţile de învăţământ particular şi confesional, informează Agerpres.

"Trebuie să precizez faptul că prin aceste două hotărâri de guvern stabilim şi costul standard şi, în felul acesta, îi anunţ pe colegii mei profesori, se materializează şi creşterea salarială pentru anul acesta bugetar, vorbim despre creşterea de la 1 ianuarie şi creşterea de la 1 septembrie", a mai spus ministrul Educaţiei.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Nereguli grave descoperite la Casele de Sănătate! Zeci de persoane decedate au primit medicamente în valoare de peste 60...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri