Epidemie de RUJEOLĂ: Părinții sunt disperați, după ce s-au înregistrat deja 36 de decese! Peste 100 de cazuri noi au fost raportate

Epidemia de rujeolă pare să alarmeze medicii pediatri, dar și părinții, asta pentru că a crescut numărul îmbolnăvirilor în ultima perioadă.

Epidemia de rujeolă pare să alarmeze medicii pediatri, dar și părinții, asta pentru că a crescut numărul îmbolnăvirilor în ultima perioadă.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în Romania, raportate până la data de 8 decembrie, este 10.116, din care 36 de decese, potrivit celor mai recente date ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În săptămâna 4-8 decembrie 2017 au fost raportate înca 106 cazuri nou confirmate în 16 judeţe, majoritatea în Vaslui, Ialomiţa şi Iaşi.

Judeţ / Nr. cazuri nou confirmate:

Vaslui: 26

Ialomiţa: 18

Iaşi: 14

Neamţ: 12

Braşov: 9

Municipiul Bucureşti: 8

Bacău: 5

Mureş: 3

Ilvof: 3

Giurgiu: 2

Sălaj: 1

Prahova: 1

Călăraşi: 1

Galaţi: 1

Vrancea: 1

Botoşani: 1

Majoritatea îmbolnăvirilor cu rujeolă, sunt la categoria de vârstă 1-4 ani. Cel mai recent deces, al 36-lea, cauzat de rujeolă, confirmat serologic, a fost un copil în vârstă de 1 an şi o lună, nevaccinat, din judeţul Ialomiţa.

Rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare, iar pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli. În România, 9 din 10 părinţi îşi vaccinează copiii.

Ultimele știri