Antena Căutare

Eroina de "succesuri" cu Aston Martin

Sefa Oficiului National pentru Cultul Eroilor nu obtinut nici un venit in 2009, dar are Aston Martin in garaj si bijuterii de 30.000 de euro.


Pentru a deveni sef la Oficiul National pentru Cultul Eroilor, e nevoie de ceva mai putin: o semnatura a ministrului Apararii, Gabriel Oprea, si o diploma de absolvire, chiar provenita de la "fabrica de studenti" Spiru Haret.

La 28 de ani, Georgia Gabriela Voicu a reusit sa-si treaca in biografie primul loc vizibil de munca, direct in varful unei institutii a statului roman, dezvaluire publicata saptamana trecuta pe blogul sau de jurnalistul Catalin Tolontan.

Desi laconic, raspunsul MApN la o solicitare adresata de Jurnalul National scoate la iveala si alte amanunte interesante. Doamna Voicu a fost numita sef al oficiului in februarie 2010, prin ordin direct al ministrului, calitatea sa fiind de personal civil contractual. Din replica ministerului lipseste, insa, retributia primita de Georgia Voicu pentru functia de director al oficiului.

Declaratia sa de avere, publicata pe site-ul MApN, demonstreaza, insa, ca doamna Voicu are o situatie materiala prospera, chiar daca in anul 2009 nu a obtinut nici un venit declarat. Astfel, ea detine, in nume propriu, doua automobile de lux (un Aston Martin si un BMW), iar impreuna cu familia patru apartamente si doua case de locuit. In plus, Georgia Voicu este si posesoarea unor bijuterii cu valoarea estimata la 30.000 de euro.

Spre deosebire de majoritatea oficialilor din ministere, doamna Voicu nu si-a publicat curricullum vitae pe pagina de internet a institutiei pe care o conduce.

La solicitarea Jurnalului National, Ministerul Apararii a comunicat insa detaliile pe care le-a considerat relevante din biografia acesteia: "Doamna Georgia Gabriela Voicu s-a nascut la data de 21.03.1981 si este licentiata, in anul 2004, a Facultatii de Limbi si Literaturi Straine a Universitatii Spiru Haret".

Intrebarea noastra referitoare la competentele care au recomandat-o pe Georgia Voicu pentru ocuparea functiei de la oficiu a ramas, insa, fara nici un raspuns. La fel si incercarea de a comunica direct cu domnia-sa: secretara Georgiei Voicu ne-a transmis ca este prea ocupata pentru a raspunde la telefoanele ziaristilor.

Sursa: Jurnalul National

Cangrena in Sanatate: "Medicii tineri n-au sanse fara protectie sau proptele"... Este sau nu momentul pentru Catedrala Mantuirii Neamului?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x