Antena Căutare

EXCLUSIV Si barbatii sunt discriminati! Chiar daca este ilegal, patronii angajeaza doar femei pe anumite posturi

Si barbatii sunt discriminati cateodata. Sunt multi patroni care prefera femeile pentru munca la firmele lor, chiar daca acel job se potriveste de minune si unui barbat. Reporterii Observator au facut un experiment in care au pus angajatorul in cautare de personal fata in fata cu un barbat. Raspunsul - Nu categoric, fara prea multe explicatii.

“Doar fete!” - acesta este raspunsul pe care il primesc cei mai multi barbati care vor sa munceasca ca vanzator. Nu este o meserie dedidacat femeilor si totusi doar ele par sa aiba acces la ea.

Optzeci la suta din anunturile de munca din ziare sau de pe internet se adreseaza in mod clar femeilor. Patronii prefera doamne si domnisoare. Intrebati de ce au astfel de preferinte, cei mai multi au ridicat din umeri.

Nu vreau baieti. Nu ca as avea ceva impotriva baietilor, ca poate baietii sunt mai vrednici si mai atenti decat fetele dar…”, a spus un angajator, filmat cu camera ascunsa de reporterii Observator.

Cu astfel de raspunsuri, a venit vremea barbatilor sa strige in gura mare: discriminare. Cei mai multi n-o fac insa si se resemneaza cu ideea. Specialistii spun totusi ca astfel de preferinte ale patronilor nu sunt nici normale si nici legale.

Legea interzice anunturile de angajare pe sex, pe criteriu de gen, deoarece nu se justifica conform fisei postului sa angajam doar femei sau doar barbati pe o anumita profesie. Nu exista justificare in sensul de a angaja secretara. Si un barbat poate sa efectueze acele activitati”, spune Csaba Asztalos, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii.

Iar femeile nu numai ca se pot angaja mai usor, dar statisticile arata ca tot ele sunt cele care in urma negocierilor cu angajatorii ajung de cele mai multe ori sa ia si salarii mai mari decat colegii lor barbatii.

sursa foto: ocdn.eu

Salveaza Speranta, o campanie Observator si Acces Direct! Oameni-exemplu au nevoie de ajutorul tau!... Elevii romani au obtinut rezultate slabe la simularea examenelor nationale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x