Anunț! Frizeriile, saloanele, cabinetele stomatologice și autobuzele se află pe listele roșii și portocalii ale OMS. "Nu ai cum să vii să relaxezi în plus"

Raed Arafat a citat o listă făcută de Organizația Mondială a Sănătății cu cele mai periculoase activități și locuri care favorizează răspândirea coronavirusului.

Anunț! Frizeriile, saloanele, cabinetele stomatologice și autobuzele se află pe listele roșii și portocalii ale OMS. "Nu ai cum să vii să relaxezi în plus"

Pe lista "roșie" se află locașurile de cult, transportul în comun, sporturile, petrecerile de interior și cluburile de noapte.

"În roșu avem cinematografele, teatrele în spațiu închis, lăcașurile de cult, transportul în comun, transportul cu avionul, sporturile de contact, petrecerile în interior, barurile, cluburile de noapte. Acestea sunt considerate cele mai periculoase", spune Raed Arafat, șeful DSU, la digi24.

Pe listă se adaugă și un nivel portocaliu în care sunt cuprinse activitășile ce șin de zona: fitness, coafor, frizerie, stomatologie și mersul la birou.

Record absolut de cazuri de coronavirus în România. Au fost raportate alte 614 îmbolnăviri și 17 decese, în ultimele 24 de ore

"După care, la nivel portocaliu, avem sălile de fitness, avem frizeria, stomatologia, avem lucrul în birou – este periculos dacă ești cu mai multe persoane în birou și din cauza asta trebuie să porți mască - restaurantele în spațiu închis”, a spus Raed Arafat.

Raed Arafat este de acord cu Klaus Iohannis și consideră că acesta "are dreptate" în situația actuală a cazurilor de infectare cu noul coroanavirus fiind îndreptățită anularea unei viitoare relaxări în România.

„Nu ai cum să vezi 555 de cazuri și să vii să spui că relaxăm în plus. Așteptăm să vedem ce se întâmplă cu aceste cazuri”, a spus Arafat.

Record absolut de cazuri de coronavirus în România. Au fost raportate alte 614 îmbolnăviri și 17 decese, în ultimele 24 de ore

România a ajuns pe primul loc în Uniunea Europeană la îmbolnăvirile cu COVID-19, după ce 555 de cazuri noi au fost anunțate miercuri, 8 iulie. Astfel, bilanțul persoanelor infectate a ajuns la 30.175.

România înregistrează miercuri, 9 iulie, cel mai grav bilanț de COVID-19, de la debutul pandemiei. În ultimele 24 de ore, au fost raportate 614 noi îmbolnăviri. Bilanțul infecțiilor cu coronavirus a ajuns astfel la 30.789. Cu o zi în urmă, au fost raportate 555 de noi cazuri, ceea ce a reprezentat cel mai mare număr, până ieri.

Parteneri
Ashley Graham a dansat în lenjerie intimă. Ce mesaj a vrut să transmită modelul plus-size
Modelul plus-size nu se sfiește să-și arate burtica de gravida. Ashley Graham a postat recent un videoclip în care a dansat în lenjerie intimă pentru a promova ideea acceptării de sine. De când a anunțat că este însărcinată cu al doilea copil, Ashley a părut mai fericită ca niciodată.
Catine.ro
Ultimele știri