Fructele de mare sunt delicioase și sunt pe placul multor persoane, însă dacă mergeți în concediu în această vară și vă fac cu ochiul, fiți atenți. Aveți mare grijă de unde le cumpărați și, mai ales, cum au fost preparate.
Autoritățile din Statele Unite ale Americii au tras un semnal de alarmă de curând, după ce un bărbat din Florida a murit la două zile după ce a consumat scoici, din cauza unei bacteriei ”mâncătoare de carne” vibrio vulnificus. Așadar, ei i-au rugat pe oameni să fie foarte atenți de unde cumpără aceste fructe de mare ori pește, întrucât pericolul e foarte mare.
Potrivit presei internaționale, bărbatul din Florida a luat prânzul la un restaurant local, iar mai apoi a început să se simtă rău. El a acuzat vărsături, diaree și dureri mari de burtă. Deși a crezut că e vorba de o toxiinfecție, starea lui de sănătate s-a înrăutățit drastic, iar la două zile a murit.
Specialișii atrag atenția că vibrio vulnificus este o bacterie gram negativă din genul Vibrio, ce poate fi contractată de om prin consumul de pește, fructe de mare și alte alimente de origine marină ce au fost infestate cu această bacterie. Se manifestă prin infecții grave, mai ales în cazul persoanelor care se confruntă cu probleme hepatice, ale rinichilor ori cu imunitate scăzută.