Antena Căutare

Se schimbă tot în industria tutunului! Tigările aromate sau slim vor fi interize și toate ambalajele, indiferent de marcă, identice!

Veşti proaste pentru fumători. Din primăvara acestui an mai multe sortimenete de ţigări vor dispărea de pe piaţă.

Veşti proaste pentru fumători. Din primăvara acestui an mai multe sortimenete de ţigări vor dispărea de pe piaţă. Este vorba de variantele aromate sau cele slim. Noile pachetele de ţigări vor avea ambalaje identice şi mesaje de atenţionare mult mai vizibile. Reglementate vor fi ţigările electronice şi tutun vrac.

Ţigările mentolate sau cu alte arome, cât şi variantele slim nu vor mai fi găsite în magazine din această primăvară, conform unei directive europene, care va trebui să intre în vigoare din luna mai.

În plus, vechile pachete de ţigări care acum se pot găsi în diferite sortimente şi dimensiuni, vor avea ambalaje identice. Pachetele vor fi albe, iar mărcile vor fi poziţionate discret. Atenţionările legate de riscurile la care se supun fumătorii vor ocupa, potrivit propunerii de lege, jumătate din suprafaţa ambalajului.

Iar asta ar putea influenţa şi preţul final. Măsura europeană modifică şi comercializarea tutunului rulant. Producătorii trebuie să specifice pe ambalaj întregul conţinut, dar şi avertismentele. Reglementate vor fi şi ţigările electronice.

Producătorii vor trebui să informeze autorităţile cu privire la conţinutul substanţelor, iar consumatorii trebuie să fie atenţionaţi, pe 30% din suprafaţa ambalajului, asupra riscurilor la care se supun.

Deşi Comisia Europeană a impus noile reguli încă din 2014, producătorii se plâng că nu au timp să le implementeze. Iar Ministerul Sănătăţii a reuşit să aibă doar un proiect de lege în dezbatere.

Membrii comitetului interministerial care se ocupă de aplicarea directivei europene sunt suspectaţi de un grav confilct de interese. Corpul de Control al Premierului analizează dacă demnitarii şi funcţionarii statului s-ar fi înţeles cu producătorii de ţigări pentru amânarea noii legi.

Noul proiect de lege ar putea fi aprobat de Guvern în luna martie, iar apoi va ajunge în dezbaterea Parlamentului.

Una dintre victimele din clubul Colectiv a spus adevărul despre kit-ul medical destinat răniţilor. Ce au ascuns autorită... Cantinele școlare, care nu au autorizație ISU, vor fi închise...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x