Căutare Live

Gabriela Firea, testată pentru anticorpi COVID-19! A început programul „Sunt imun la COVID?”: „Cetățenii, sunați și invitați la testare”

Cel de-al doilea program de testare a bucureștenilor a început, la Arena Națională. Primarul Gabriela Firea, printre primii participanți.

Gabriela Firea, testată pentru anticorpi COVID-19! A început programul „Sunt imun la COVID?”

Gabriela Firea şi primarii de sectoare au făcut, luni, testele de anticorpi, pentru a arăta bucuretenilor cum decurge testul de depistare a celor care „s-au imunizat și au anticorpi împotriva noului coronavirus”.

„Primăria Capitalei și ASSMB, împreună cu primăriile de sector și cu suportul științific al Institutului de Boli Infecțioase ”Prof. Dr. Matei Balș”, au lansat astăzi Programul „SUNT IMUN LA COVID?” – un screening sistematic pentru a investiga seroprevalența acestui virus la nivelul Capitalei.

Practic, vrem să vedem care este procentajul celor care s-au imunizat și au anticorpi împotriva noului coronavirus”, a anunțat Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Testele se realizează pe baza unui eşantion reprezentativ, realizat de specialiştii de la INSP. PMB vrea să vadă cum a circulat virusul şi care e gradul de imunizare, pe cale naturală, a populaţiei din Capitală.

„Începând de astăzi, persoanele selectate vor primi scrisorile din partea Primăriei Capitale şi celor 6 primării de sector, fiecare persoană va putea să accepte sau nu testarea, ea nu este obligatorie, dar considerăm că este necesară (...)Aceste teste arată dacă persoana respectivă a avut deja infecţia, dacă a trecut prin infecţie şi s-a imunizat”, a anunțat Gabriela Firea.

Citește și:

Este o campanie complementară proiectului „TESTĂM PENTRU BUCUREȘTI”, ce a generat un interes uriaș în rândul bucureștenilor, astfel încât, după doar 72 de ore, avem deja înscriși 9 000 de participanți, a adăugat Firea.

Noul programul vizează testarea pentru anticorpi a 10.500 de persoane, este finanțat de Primăria Capitalei și de primăriile de sector și ține cont de recomandările Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

Înscrierea în programul de testare pentru anticorpi COVID-19

Persoanele care vor fi testate în cadrul acestui program, în mod voluntar, sunt locuitori ai Capitalei, selectați prin metoda eșantionării într-un număr proporțional cu mărimea sectorului în care locuiesc.

Cei aproximativ 10.500 de voluntari incluși în program sunt împărțiți pe sectoare, în funcție de mărimea acestora, astfel: cei mai mulți vor fi din Sectorul 3 - circa 2.500, iar cei mai puțini din Sectorul 1 - circa 1.200.

Citește și
colaj de imagini cu icoane cu sfantul andrei si un scris pe mijloc
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Sfântul Andrei 2021: 30 noiembrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții pentru sărbătoarea de azi
Nicole Cherry a publicat o imagine emoționantă cu ea și fiica ei, la scurt timp după ce a născut. Ce mesaj a transmis artista
Nicole Cherry a publicat o imagine emoționantă cu ea și fiica ei, la scurt timp după ce a născut. Ce mesaj a transmis artista
Nicole Cherry a publicat o imagine emoționantă cu ea și fiica ei, la scurt timp după ce a născut. Ce mesaj a transmis artista
elwira, mihai petre, cuza si emi la finala asia express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Ce a scris Cuza pe internet după ce el și Emi nu au reușit să câștige Finala Asia Express sezon 4
Mai multe articole

Fiecare persoană din eșantion va primi o scrisoare în care este detaliat proiectul și este invitat să participe ca voluntar, fiind cerut, astfel, acordul său prealabil de participare.

Citește și:

Cei anunțați se pot înscrie online, pe www.assmb.ro, la secțiunea „Sunt Imun la Covid?”, în vederea completării chestionarului de studiu.

După înscriere, participanții vor fi contactați de personalul medical din rețeaua școlară a PMB și vor fi programați pentru testare pe baza unui număr de înregistrare alocat fiecărui participant la testare.

Firea a anunţat că nu vor veni mai mult de 1500 de persoane pe zi.Testarea se va face de luni până duminică, de la 8.00 la 22.00.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Dolj: Tânăr arestat preventiv după ce a condus o maşină cu număr fals fără permis...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri