Antena Căutare

Greșeala pe care o fac toți șoferii pe timp de ceață! Ce recomandă polițiștii pentru circulația pe vreme rea

Având în vedere atenționările dese de ceaţă densă, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru mai multe județe din țară, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte, cu strictețe, regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și tronsoanele pe care le vor parcurge. 

Având în vedere atenționările dese de ceaţă densă, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie, pentru mai multe județe din țară, care determină scăderea vizibilităţii local sub 200 de metri şi izolat sub 50 de metri, polițiștii rutieri recomandă tuturor participanților la trafic să respecte, cu strictețe, regulile de circulație, semnificația indicatoarelor rutiere, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și tronsoanele pe care le vor parcurge.

Ce recomandă agenții de poliție rutieră participanților la trafic:

- Utilizați luminile de întâlnire și pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri și cele de ceață, în cazul apariției acestui fenomen pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcției de mers;
- Folosiți corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi observaţi în trafic;
- Evitați pe cât posibil manevra depăşirii, iar dacă este necesar, realizați această manevră numai după o asigurare temeinică;
- Păstrați în mers o distanţă suficient de mare pentru a putea opri în condiţii de siguranţă și manifestați permanent o conduită preventivă la volan.
- Circulați cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, mai ales dacă fenomenul ceții dense este asociat și cu un carosabil umed.
- Conducătorii auto începători ar trebui să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, condiții de ceață densă, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, date fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.
- Nu consumați alcool și nu conduceți dacă simțiți că sunteți obosiți!
- Pietonii sunt rugați să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric și numai după ce sunt siguri ca intenția lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.

Furtuna Eleanor pune stăpânire pe Europa: decese şi perturbări ale traficului rutier şi aerian. Se resimte și la noi în ... Destin frânt într-o secundă! Nimeni nu știa că această copilă de 18 ani se zbătea între viață și moarte. La trei zile de...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x