Antena Căutare

Guvernul a aprobat măștile gratuite! Care sunt românii ce vor beneficia de acest privilegiu

Aproximativ 2,3 milioane de români vor primi măşti de protecţie gratuite din partea Guvernului. Însă, doar persoane din categoriile defavorizate vor beneficia de acest privilegiu, a anunţat joi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Guvernul a aprobat măștile gratuite! Care sunt românii ce vor beneficia de acest privilegiu
Guvernul a aprobat măștile gratuite! Care sunt românii ce vor beneficia de acest privilegiu


"Am adoptat astăzi în şedinţa de guvern o ordonanţă de urgenţă privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, autorităţilor locale, necesarul de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens s-au aprobat măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate", a declarat Nelu Tătaru la finalul şedinţei de guvern.

Oficial! Cine scapă de purtarea obligatorie a măștii de protecție, în România! Excepții aprobate de Ministerul Sănătății


El a precizat că se acordă câte 50 de măşti de protecţie persoanelor din categoriile defavorizate, aferente unei perioade de două luni.



Ministrul a mai menţionat că bugetul Ministerului Sănătăţii va fi suplimentat cu 230 de milioane de lei pentru achiziţia acestor măşti de protecţie.

De ce 37,3 grade? Alexandru Rafila a explicat cum a fost ales pragul și de ce este necesară verificarea temperaturii

Mulți români nu-și permit să-și cumpere măști de protecție

Ten iritat și probleme respiratorii? Când trebuie schimbată? Doi medici îți spun tot ce trebuie să știi despre utilizarea corectă a măștilor de protecție

În expunerea de motive se subliniază faptul că în prezent, din cauza pierderii temporare sau definitive a locurilor de muncă şi totodată din cauza preţurilor oscilante pentru măştile de protecţie, foarte mulţi cetăţeni se află în imposibilitatea de a suporta cheltuielile aferente achiziţionării acestor măşti.

Atenție la ce mască de protecție cumperi! Ce informații esențiale trebuie să verifici, pe etichetă

Umilinţă pentru oamenii bolnavi de cancer! Pacienţii au stat şi azi cu orele la coadă în faţa Institutul Oncologic Bucur... Totul gratuit: Pachete cu produse de igienă, făină albă și conserve pentru un milion de români. Cine sunt beneficiarii ș...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x