Antena Căutare

Guvernul va împrumuta 177 de milioane de euro pentru construirea a două penitenciare şi a unor facilităţi pentru pregătirea şi recuperarea capacităţii de muncă a personalului din penitenciare

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat, miercuri, că a fost adoptat, în şedinţa de Guvern, un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut în valoare de 177 de milioane de euro, pentru construirea a două penitenciare şi a unor facilităţi pentru pregătirea şi recuperarea capacităţii de muncă a personalului din penitenciare.

”A fost adoptat un proiect de lege pentru aprobarea unui împrumut acordat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei pentru modernizarea infrastructurii judiciare din România, va fi finanţată construcţia a două penitenciare Berceni (Prahova) şi Buzău, precum şi construirea unei facilităţi pentru pregătirea personalului din penitenciare – Ilfov şi un centru de recuperare a capacităţii de muncă personalului din enitenciare, în judeţul Braşov”, a anunţat, Dancă, miercuri, într-o conferinţă de presă.

Valoarea proiectului este de 221, 5 milioane euro , din care 177 milioane de euro este valoarea împrumutului.

”Acest proiect de lege este un act normativ extrem de important în zona judiciară, cunoscând problemele pe care sistemul de penitenciare îl ridică ca urmare a supraaglomerării, iar soluţia nu trebuie să fie în zona eliberărilor condiţionate anticipate – care au produs violenţă stradală şi fenoene sociale nedorite – ci în investiţii în sistemul penitenciar”, a mai spus Dancă.

Sursa : news.ro

Au venit rezultatele din SUA! Ale cui sunt oasele găsite în pădurea de lângă Caracal. Raportul FBI ar fi fost finalizat.... Constanţa: Aproape două tone de droguri care au fost confiscate în ultimii ani, distruse...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x