Ieri, la Antena 1, Observator 19, lider detaşat de audienţă. Ştirile de la Antena 1, cea mai mare cotă de piaţă din acest an

Programele de ştiri de la Antena 1 şi-au consolidat poziţia în clasamentul audienţelor în prima jumătate a anului, fiind din ce în ce mai urmărite la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani.

Programele de ştiri de la Antena 1 şi-au consolidat poziţia în clasamentul audienţelor în prima jumătate a anului, fiind din ce în ce mai urmărite la nivelul publicului comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani.

Antena 1

Românii au ales să se informeze urmărind programele Observator, doar faţă de luna anterioară, cele mai importante ştiri ale zilei, Observator 19, înregistrând o creştere pe publicul comercial de 19% la nivelul cotei de piaţă şi de 18% la nivelul ratingului.

„Noi la Observator suntem vocea voastră și simţiti asta. Ştiu că luptam alături de voi, împreună, pentru a schimba România în bine. Și asta începe cu fiecare dintre noi”, a declarat Alessandra Stoicescu, prezentatoarea Observator 19 de la Antena 1.

Conform datelor oferite de Kantar Media, Observator 19 s-a impus şi ieri ca lider detaşat de audienţă, la nivelul tuturor categoriilor de public şi a înregistrat un record la nivelul cotei de piaţă, în acest an. Astfel, în intervalul 18:58- 19:45, ştirile Antena 1 au fost prima alegere a românilor, cu o medie pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani de 5.2 puncte de rating și 27.7% cota de piață, în timp ce pe locul secund se clasa Pro Tv, care cu difuzarea meciului Euro 2020 Turcia – Ţara Galilor a înregistrat 4.2 puncte de rating și 22.5% cota de piață. Ierarhia se păstrează şi la nivelul publicului urban şi naţional.

De altfel, întreaga zi românii au preferat programele Observator de la Antena 1. Conform Kantar Media, Observator 12 rămâne un reper important pentru telespectatorii consumatori de știri. Astfel, în perioada ianuarie-iunie a acestui an, Observator 12 s-a impus ca lider de audienţă la nivelul publicului comercial, înregistrand o creştere de +41% a cotei de piaţă, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Ultima ediție Observator 12 (difuzată ieri, 16 iunie) a atins o medie de audiență foarte bună de 2 puncte de rating și 23.8% share, în timp ce următorul clasat, Pro Tv înregistra 1.6% rating și 19.5% share. Şi Observator 16 a fost prima opţiune a telespectatorilor la nivelul tuturor categoriilor de public, înregistrând pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani 2.5 puncte de rating şi 24.6% share, urmat de Kanal D cu 1.5 puncte de rating şi 14.9% cota de piată.

De altfel, încă de la începutul anului Observator 16 a înregistrat o creştere semnificativă la nivelul cotei de piaţă. Observatorul de noapte a fost şi el prima opţiune a telespectatorilor, la nivelul tuturor categoriilor de public, cu un rating mediu de 4.8 puncte şi 28.5% cota de piaţă, urmat de programul oferit atunci de Pro Tv, cu 2 puncte de rating şi 11.7% cota de piaţă.

Antena 1 a fost lider de audiență și la nivelul intervalului cel mai vizionat al zilei, prime-time (19.00-23.00), pe toate categoriile de public. Clasamentul s-a păstrat și la nivelul întregii zile, acolo unde Antena 1 a condus clasamentul audienţelor pe toate categoriile de public.

Ultimele știri