Antena Căutare

În 2015 temperatura a fost mai ridicată decât în epoca pre-industrială

Media temperaturii mondiale a crescut anul trecut pentru prima dată cu un grad peste nivelul din epoca pre-industrială

Media temperaturii mondiale a crescut anul trecut pentru prima dată cu un grad peste nivelul din epoca pre-industrială.

Datele centralizate de Organizația Meteorologică Mondială au fost mai mari cu 0,1 grade decât cele publicate săptămâna trecută de Administrația Națională a oceanelor și Atmosferei a SUA (NOAA).

Agenția ONU, care centralizează datele de pe continentul european și cel american, a convenit cu agenția americană că anul 2015 a fost cel mai călduros de când sunt centralizate în statele occidentale temperaturile la nivel global, respectiv de la începutul secolului al XIX-lea, la începutul revoluției industriale.

''Este un moment când putem judeca la rece în istoria planetei noastre'', a spus Petteri Taalas, secretarul general al OMM. Potrivit agenției ONU, temperatura medie globală a anului trecut a fost cu 0,76 grade mai mare decât media perioadei 1961-1990. Ultimii cinci ani au fost cei mai călduroși de când are loc monitorizarea temperaturii la nivel global. Creșterea temperaturii anul trecut a fost în parte influențată și de fenomenul El Nino, neobișnuit de puternic, ce încălzește Oceanul Pacific în zona tropicală și care are loc la câțiva ani.

DNA s-a sesizat din oficiu în cazul acoperişului Arenei Naţionale. Ce decizie au luat procurorii... Una dintre victimele din clubul Colectiv a spus adevărul despre kit-ul medical destinat răniţilor. Ce au ascuns autorită...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x