Antena Căutare

Cum influențează vremea coronavirusul Ce spun specialiștii

E mult prea devreme să spunem dacă noul Coronavirus este sau nu un virus sezonier şi ar fi aşadar influenţat de vreme, dar haideţi să facem o trecere în revistă a cercetărilor făcute până acum pe acest subiect!

Iarna ce tocmai a trecut nu a reuşit să oprească răspândirea virusului, aşa că, cei mai mulţi dintre specialişti spun că vremea rece NU poate ucide coronavirusul. Iar răspândirea recentă a virusului, ce a dus la o pandemie, descurajează vocile care afirmau că temperaturile ridicate ne vor scăpa de SARS-COV-2.

E adevărat însă că, descoperiri recente, făcute în urma unor analize ale răspândirii virusului arătă că cele mai multe clustere se află în zonele cu temepraturi mai scăzute şi climă uscată.

Ordonanța militară numărul 8! Ce restricții și măsuri noi de protecție au fost anunțate? Ministrul de Interne, informații de ultimă oră

O altă cercetare, făcută pe modelul de răspândire a virusului, din 100 de oraşe din China, cu mai mult de 40 de cazuri de COVID-19 arată că: cu cât umiditatea şi temperaturile au fost mai ridicate, cu atât a fost mai scăzută rata de transmitere a virusului.

Cu toate astea, în plină primăvară, virusul a ajuns în toate colţurile lumii, aşa că cercetătorii de la Şcoala de Medicină Tropicală, din Londra, spun că după calculele lor, virusul s-a răspândit omogen inclusiv în zonele calde ale globului.

Noi decese din cauza coronavirusului în România! Cel mai mare număr de morți raportat într-o singură zi! Bilanțul negru a crescut la 248!

Există însă o diferenţă între emisfera nordică şi cea sudică, în cazul modelului de răspândire a tuturor viruşilor, dar şi în cazul noului Coronavirus. Au fost totuşi cazuri confirmate chiar şi în ţările apropiate de Ecuator, precum Malaezia sau Republica Congo, aflate în sezonul ploios însă. Dar privind în emisfera Sudică, Australia şi Noua zeelandă, aflate la sfârşitul sezonului cald la început de pandemie, au raportat mult mai puţine cazuri. Aşadar temeperaturile ridicate pare că au îngreunat răspândirea virusului.

Ecaterina Andronescu: "E clar că anul școlar îngheață, dacă profesorii vor fi în șomaj tehnic!"

Astăzi sunt 27 de grade in Capitala. Să sperăm că, pe lângă măsurile de protecţie, soarele ne va proteja totusi în lupta cu Noul Coronavirus!

”L-am luat în brațe și eu și mama și i-am zis ultimul ”te iubesc”. Ioana și-a pierdut tatăl, unul dintre "morții di... Procurorii fac anchetă după ce un medic de la Spitalul Judeţean Târgu Jiu ar fi refuzat să examineze pacienţi suspecţi d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x