Antena Căutare

Internele vor sa controleze bazele de date ale primariilor

Decizia a fost luata in secret intr-o sedinta a Consiliului Suprem de Aparare al Tarii (CSAT).

Jurnalul National a intrat in exclusivitate in posesia hotararii privind adoptarea unor masuri pentru debirocratizarea administratiei publice, cresterea transparentei si eficientei in relatia cu cetateanul, reducerea cheltuielilor operationale si reducerea taxelor nefiscale. Suna pompos, denumirea actului normativ n-are legatura cu textul in sine.

Pe intelesul tuturor, hotararea ce urmeaza a fi discutata intr-o viitoare sedinta de guvern nu are alt scop decat acela de a obliga toate primariile din tara sa puna la dispozitia MAI toate bazele de date, fie ca este vorba despre o cerere pentru obtinerea unui certificat de urbanism, fie ca este vorba despre un contract incheiat cu o firma. Si pentru a nu da foarte multe detalii, MAI a invocat o hotarare a Consiliului Suprem de Aparare al Tarii nr. 071/28.06.2010 ce impune acest lucru.

De ce sa fie trecut la secret de stat motivul pentru care se cer bazele de date ale primariilor ramane inca o intrebare fara raspuns. De ce ar avea nevoie MAI de atat de multe informatii?

E mai simplu de gasit o explicatie. Poate pentru simplul motiv ca actuala guvernare vrea sa controleze tot. Mai mult, in timpul campaniilor electorale, astfel de date sunt mana cereasca. Printre obiectivele prezentate de reprezentantii MAI se numara, culmea: reducerea termenelor de solutionare a solicitarilor, reducerea contactului direct dintre cetatean si functionarii administrativi, reducerea coruptiei, cresterea ratei de colectare a datoriilor catre stat si multe alte lucruri care pentru necunoscatori ar putea parea utile, dar pentru cei care stiu despre ce este vorba in propozitie par ridicole.

Zilele trecute a avut loc si o dezbatere pe acest subiect la care au luat parte cativa reprezentanti ai administratiei locale.

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheara, a fost retinut... VIDEO! Iasi: cele sfinte vs. cele lumesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x