Antena Căutare

Învăţământ în 2016, la Vaslui: Şcoli de peste o sută de ani care se dărâmă peste elevi

Sute de elevi din judeţul Vaslui vor începe anul şcolar 2016 - 2017 în condiţii specifice lumii a treia, în şcoli care se dărâmă peste ei, vechi de peste un secol, în care au învăţat şi stră-străbunicii lor. În sălile de clasă plouă ca afară, unii pereţi au început să se dărâme, iar acoperişurile sunt susţinute cu pari din lemn. Autorităţile caută disperate soluţii pe ultima sută de metri, fiind considerate unele de compromis, pentru a nu pune în pericol viaţa copiilor.

Învăţământ în 2016, la Vaslui: Şcoli de peste o sută de ani care se dărâmă peste elevi Galerie
| news.ro

Sute de elevi din judeţul Vaslui vor începe anul şcolar 2016 - 2017 în condiţii specifice lumii a treia, în şcoli care se dărâmă peste ei, vechi de peste un secol, în care au învăţat şi stră-străbunicii lor.

News.ro a realizat un reportaj în care arată starea precară a școlilor în care câteva sute de elevi vor intra începând de luni, 12 septembrie. În sălile de clasă plouă ca afară, unii pereţi au început să se dărâme, iar acoperişurile sunt susţinute cu pari din lemn. Autorităţile caută disperate soluţii pe ultima sută de metri, fiind considerate unele de compromis, pentru a nu pune în pericol viaţa copiilor.

Într-o comună de pe "Valea Plângerii”, aşa cum o numesc localnicii, primăria va muta elevii în containere care seamănă cu nişte chioşcuri de ziare, cu o suprafaţă de aproximativ 15 metri pătraţi.

(Toaleta unei școli din județul Vaslui; Credit foto: News.ro)

Într-un sat învecinat, alţi copii mai "norocoşi” vor învăţa într-o casă de locuit, cu vie în faţa uşii de acces care, din păcate, mai are şi câte un geam spart.

"Ne este frică să învăţăm înăuntru pentru că se dărâmă peste noi”

În satul Draxeni, din comuna Ghergheşti, timpul parcă a stat în loc. La fel ca multe din casele din sat, care însă au fost părăsite de ani de zile, şcoala din localitate a ajuns la 116 ani vechime.

Trecerea timpului şi modul de construire şi-au pus amprenta asupra clădirii, care a prins şi trei cutremure mari. Partea din spate a şcolii a început să se dărâme, puţin câte puţin, aspect care se observă prin fereastra fără sticlă, şi aceea proptită cu nişte scânduri.

Mai multe, AICI!

Se dau bani pentru tinerii care vor să aibă o casă! Subvenția pornește de la 20.000 de euro: Ce condiții trebuie să înde... Elevii se întorc la cursuri luni, 12 septembrie! Noutățile anului școlar 2016-2017: Vacanțe mai lungi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x