Antena Căutare

Klaus Iohannis, apel către Diaspora: Nu veniți anul acesta acasă de Sărbători!

Președintele Klaus Iohannis a lansat un nou apel către românii din Diaspora, pe care îi roagă să nu se întoarcă acasă de Sărbătorile Pascale, în plină epidemie provocată de coronavirus.

Klaus Iohannis, apel către Diaspora: Nu veniți anul acesta acasă de Sărbători!
Klaus Iohannis, apel către Diaspora: Nu veniți anul acesta acasă de sărbători! | Presidency

”Fac un apel către românii din Diaspora, un apel necesar, dar care mă umple de tristețe: dragii mei, nu veniți anul acesta acasă de Sărbători. Este foarte important să înțelegeți, oricât de greu ar fi, că revenirea în țară, în sânul familiei, poate fi extrem de periculoasă atât pentru voi, cât și pentru cei la care țineți atât de mult”, a spus Klaus Iohannis, vineri, într-o declarație de presă de la Palatul Cotroceni.

”Anul acesta vom fi alături de cei dragi, dar de la distanță, pentru că este singurul mod prin care ne putem exprima afecțiunea față de cei pe care îi iubim fără a le periclita viața și sănătatea. Vom face astăzi aceste sacrificii dureroase pentru a putea fi din nou împreună mai târziu”, a spus Klaus Iohannis.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

”Pentru milioane de credincioși este o dramă reală să nu poată merge de sfintele sărbători la Biserică, dar aveți încredere, această perioadă dificilă va trece și ne vom reuni în bisericile noastre cu și mai multă credință. Acum însă nu există nicio altă cale de vă proteja pe voi și pe apropiații voștri decât aceea de a sta acasă, de a respecta cât mai mult regulile de distanțare socială. Aceasta este cea mai puternică și plină de dăruire manifestare a dragostei creștinești și a iubirii aproapelui”, a mai spus președintele Iohannis.

Citește și: Klaus Iohannis: Urmează săptămâni critice. Nimeni nu va fi cu adevărat în siguranță până nu vom fi cu toții în siguranță!

Klaus Iohannis a arătat că sacrificiile pe care le facem fiecare dintre noi ”ajută enorm” la limitarea răspândirii infecției.

”Cu toții ne-am dori să existe soluții mai ușoare pentru a împiedica răspândirea coronavirusului, dar, în acest moment, ceea ce știm și noi, și toate țările care se confruntă cu același dușman invizibil, este că doar păstrarea distanței față de ceilalți stopează transmiterea infecției”, a mai spus Iohannis.

Militarii ajută la distribuirea de alimente şi produse de igienă personală unor familii aflate în dificultate... Cum va circula metroul în noaptea de Înviere? Anunț de ultimă oră de la Metrorex...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x