Dacă te numeri printre cei care ard de nerăbdare să‐și renoveze locuința imediat ce temperaturile prietenoase își fac simțită prezența, acum este momentul să pornești la vânătoarea de chilipiruri. Mulți dintre cei care intenționează să‐și renoveze locuința se sperie de costurile ridicate ale unei astfel de acțiuni. Materialele de construcție sunt, de obicei, foarte scumpe, iar costurile sunt aproape dublate de tarifele pe care le percep firmele de construcții sau lucrătorii specializați care lucrează la negru.
Există, însă, câteva soluții menite să scadă considerabil costurile renovării:
1. Cumpără online, în luna februarie, materialele necesare
Luna februarie este ideală pentru achiziționarea materialelor de construcție. Motivul este foarte simplu: vânzările se află la un nivel foarte scăzut, deoarece puține persoane demarează lucrări în lunile de iarnă. Deși temperaturile din ultimele zile ne pot induce în eroare și ne pot face să credem că primăvara și‐a intrat în drepturi, istoricul meteorologic al lunii ne spune că putem avea surprize neplăcute. Retailerii știu acest lucru și mențin prețurile la cote ofertante. Astfel că materialele pentru zidarie se găsesc acum la prețuri foarte bune, însă a început numărătoarea inversă până la momentul în care acest avantaj va dispărea.
2. Reorganizează lucrurile din casă înainte de renovare
Dacă scopul renovării locuinței este cel de a mări, într‐un fel sau altul, spațiul locuibil, reorganizează întâi obiectele din casă. Spre exemplu, înlocuiește rafturile care sunt așezate direct pe podea cu unele suspendate, mai ales în bucătărie, care este, de obicei, cea mai aglomerată încăpere a casei.
3. Demolează inteligent
Atunci când dărâmi un zid sau când vrei să schimbi gresia sau faianța, lucrează cu multă atenție pentru a distruge cât mai puține bucăți de gresie, faianță și cărămizi. Le poți folosi pentru a renova, spre exemplu, balconul sau pentru a compartimenta o altă cameră mult prea mare pe care vrei să o transformi în două încăperi mai mici. Vei economisi, astfel, o mulțime de bani.
4. Adoptă o strategie pe termen lung
Multe persoane vor să zugrăvească locuința, însă uită de instalația electrică sau preferă să ignore starea precară a acesteia, din lipsă de bani. Dacă te afli în această situație, schimbă instalația electrică înainte de a zugrăvi. Dacă îți face deja probleme, ai putea fi nevoit să o schimbi în maximum un an, iar banii pe care i‐ai cheltuit acum pentru a vărui au fost pur și simplu aruncați pe fereastră. Nu uita că schimbarea instalației electrice presupune multe găuri și șanțuri în pereți, foarte mult praf și, poate, o regândire a modului în care prizele sunt amplasate în casă.
5. Folosește materiale de calitate
O veche zicală spune că „sunt prea sărac ca să‐mi permit lucruri ieftine”. Indiferent dacă te consideri sau nu o persoană bogată, materialele de calitate sunt esențiale atunci când îți renovezi locuința. Dacă vei cheltui acum, spre exemplu, 10.000 de lei pentru a renova casa cu materiale de proastă calitate, vei fi nevoit să scoți aceeași sumă din buzunar după maximum trei ani. Dacă vei cheltui 20.000 de lei și vei investi în materiale de bună calitate, va trebui să renovezi locuința după opt sau nouă ani (evident, cu excepția zugrăvelii, care este, însă, cel mai simplu și ieftin aspect al unei renovări). Ai economisit, astfel, 10.000 de lei pe termen lung și te scutești de o „sesiune” de renovare într‐un interval de aproape un deceniu.
Sursa foto: Creative Commons
Condițiile în care pot fi realizate interceptările telefonice pentru a fi legale!... Atenţie, călători! Noi măsuri luate de RATB. Se lasă cu amenzi mari...