Antena Căutare

"Legea armelor", modificata: Permis de port-arma, pe 2 ani in loc de 5

Seful Politiei Romane, chestorul Petre Toba a anuntat ca Legea privind acordarea permisului de port-arma va fi modificata, astfel ca permisul eliberat pentru armele letale va fi valabil doar trei ani, si nu cinci ani, asa cum este in prezent. De asemenea, persoanele care vor sa detina o arma letala vor fi nevoite sa-si motiveze decizia, iar cele care detin arme neletale vor fi obligate sa urmeze cursuri de pregatire.

"In ceea ce priveste propunerile de modificari legislative, ele sunt doua: scurtarea valabilitatii permisului de port-arma de la cinci ani la trei ani, si asta inseamna obligativitatea de a-i verifica mai des pe detinatorii de arme, si cea de-a doua presupune comunicarea motivului pentru care se doreste procurarea armei de aparare si paza in cazul armelor letale. In cazul posesorilor de arme neletale, propunem efectuarea unui curs de pregatire. In momentul de fata, propunerile se afla la nivelul Inspectoratului General al Politiei Romane, urmand ca apoi sa fie trimise la minister si mai departe la Parlament", a explicat Toba, adaugand ca Romania are una dintre cele mai riguroase legislatii din Europa in ceea ce priveste acordarea permisului de port-arma, tara noastra aflandu-se pe ultimul loc la numarul armelor letale raportat la numarul de locuitori.

In urma unor verificari demarate de Politia Romana, imediat dupa crimele de la coaforul de la Perla - cand un angajat MAI si-a impuscat mortal sotia si o colega a acesteia - a rezultat ca, pana in prezent, in Romania sunt peste 85.000 de detinatori de arme letale.

Foto: Intactimages

Eforie Sud: 50 de persoane, cu toxiifectie dupa ce au mancat la un restaurant... Codul portocaliu de inundatii pe raurile Prahova si Barlad, prelungit. Grindina in Constanta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x