Antena Căutare

Liderul Sanitas Iasi, amendat cu 5.000 de lei pentru incidentele de la miting

Liderul Sanitas Iasi, Viorel Tanase, va fi amendat cu suma de 5.000 de catre Jandarmerie, pentru incidentele petrecute in timpul mitingului de vineri din fata Prefecturii. Participantii la miting au aruncat cu oua, iar unul dintre geamuri a fost spart cu o piatra aruncata din multime.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Iasi, Mihai Cojocariu, a declarat, sambata, ca liderul Sanitas Iasi, Viorel Tanase, va fi amendat cu suma de 5.000 de lei, precizand ca sanctiunea prevazuta in astfel de cazuri este cuprinsa intre 1.000 si 10.000 de lei.

"Nu dam nici amenda minima, dar nici cea maxima. Au fost unele probleme la mitingul de ieri (vineri - n.r.). Manifestantii au fortat cordonul si au avansat pana la scarile principale. S-a aruncat cu oua inspre cladire, iar la un moment dat cineva a aruncat cu o piatra, un ochi de la un geam dublu fiind spart", a precizat Mihai Cojocariu.

El a declarat ca organizatorul actiunii de protest a dat asigurari inaintea mitingului ca nu vor fi probleme si ca a semnat o declaratie in acest sens.

"In momentul in care a sesizat primele incidente, liderul sindical avea obligatia sa incheie adunarea", a afirmat purtatorul de cuvant al IJJ Iasi.

Prim-vicepresedintele Sanitas Iasi Iulian Cozianu a declarat ca la sediul sindicatului nu a ajuns nici o instiintare privind amenda respectiva, adaugand ca aceasta ar putea fi contestata in instanta.

"De ce sa fim amendati? Guvernul e vinovat. Sa dea inapoi banii pe care ni i-a luat. Vom consulta avocatii si probabil ca o vom contesta", a spus Iulian Cozianu.

Liderul Sanitas Iasi, Viorel Tanase, a spus, imediat dupa protest, ca nu sindicalistii au spart geamul Prefecturii, acesta fiind deja spart, insa a recunoscut ca manifestantii au aruncat cu oua.

Prefectul judetului Iasi, Dragomir Tomaseschi, a solicitat Jandarmeriei identificarea tuturor persoanelor care au aruncat cu diverse obiecte spre cladirea Prefecturii.

Vineri, aproximativ 300 de sindicalisti Sanitas au participat la un protest in fata Prefecturii Iasi, manifestantii aruncand cu oua spre cladire, iar un geam a fost spart cu o piatra aruncata din multime. Protestatarii au fortat cordonul de jandarmi, fiind opriti de catre acestia, care au instalat bariere metalice in fata cladirii.

VIDEO / In viteza, cu masina furata... Ministerul Sanatatii a aruncat 1.200.000 de euro pe doze de vaccin care au expirat in depozite...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x