Antena Căutare

Lumina Sfanta a Invierii vine de la Ierusalim. Vezi drumul de la Sfantul Mormant!

Lumina Sfanta a Invierii va ajunge sambata in tara. Reprezentantii Bisericii o vor aduce de la aproape 2.000 de kilometri, direct de la Ierusalim pana in cel mai izolat catun al tarii.

Sambata, de Inviere, fiecare roman care merge la slujba va aprinde lumanarea cu Lumina venita de la Biserica Sfantul Mormant. Ca asta sa se intample, oamenii Bisericii Ortodoxe, preoti sau persoane fara rang Bisericesc se vor comporta ca o armata.

Operatiunea Lumina Sfanta a inceput deja, vineri, cand un avion a zburat spre Ierusalim. Sambata la pranz, oamenii Bisericii se vor afla la Biserica Sfantului Mormant de un vor lua lumina Invierii si vor zbura, putem spune, spre aeroport. Ca sa fie siguri ca flacara ajunge la Bucuresti ea va fi tinuta in doua lampi speciale, incapsulate si care au fost aprobate de Autoritatea Aeronautica Civila.

Avionul va decola de langa Ierusalim la ora 14, sosirea in Romania fiind programata in jurul orei 18.

Acum incepe cu adevarat operatiunea spectaculoasa. Pe aeroportul Otopeni se vor afla preoti de la toate eparhiile din tara, dotati si ei cu felinare speciale.

Vor lua lumina, iar apoi fiecare va pleca spre protopopiatele din teritoriu. La Oradea, Baia Mare, Cluj sau Timisoara felinarele vor ajunge tot cu avionul. Ceilalti vor raspandi lumina in tara cu masina.

Ajunsi la sediile protopiatelor, vor fi intampinati de preoti. Dupa un program bine stabilit acestia, in drum spre biserica lor, vor lasa Lumina Sfanta si la bisericile aflate in drum.

Pare aproape imposibil, insa sefii Bisericii Ortodoxe spun ca pana la Inviere, cu ajutorul celor 16.000 de preotii si 20.000 de persoane f'ara rang bisericesc, dar si cu ajutorul Celui de Sus Lumina Sfanta de la Biserica Sfantului Mormant va ajunge pana la ultimul catun din tara.

Drumul celor doua lampi in care a venit Lumina de la Ierusalim nu s-a incheiat cu drumul pe aeroportul Otopeni. Ele vor fi duse la Catedrala Patriarhala unde slujba de Inviere va fi tinuta de Prea Fericitul Daniel.

Foto: Intactinteractive

Luptatorul pentru adevar, Sfantul Gheorghe... CNSAS: Actorul Alexandru Repan si regizorul Andrei Blaier au colaborat cu securitatea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x