- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Grupurile de tineri au plătit un avans pentru sejurul de Revelion, însă s-au ales cu banii furați, pe care nu se știe dacă o să-i mai primească înapoi.
Mai mulți tineri și-au luat țeapă, după ce au plătit sejururi de Revelion la o cabană care nu există
Două grupuri de tineri din Rădăuți și Vatra Dornei au plătit câte un avans de 1000 de lei pentru a-și petrece sejururile de Revelion la o cabană. Anunțul era postat în mediul online, iar oferta părea destul de atractivă, însă nu se așteptau la ce avea să urmeze, scrie Realitatea.net.
Grupurile de tineri și-au dorit să-și petreacă noaptea dintre ani într-o zonă preferată de turiști, cu peisaje de neuitat, gândindu-se că vor avea parte de amintiri memorabile.
Totul s-a transformat însă într-un coșmar. Tinerii care au plătit avansul au fost furați, la propriu, de bani, dar și de imaginile atrăgătoare postate în anunțul din mediul online.
Aceștia au plătit avansurile pe care presupusul proprietar de cabană le-ar fi cerut. Ce au uitat să facă este că s-au grăbit să dea banii, fără să verifice dacă există recenzii sau alte informații reale despre locația mult dorită.
Potrivit anunțului, presupusa cabană ar fi situată în apropiere de Mănăstirea Humorului.
Este vorba despre Casa Girov, care are patru camere. Pachetul pentru trei nopți de cazare, inclusiv în noaptea de Revelion, este de 3.300 de lei. Presupusul proprietar le-ar fi cerut turiștilor un avans de 30%, fiind de fapt, o țeapă.
„Cea mai bună alegere dacă vreți să vă deconectați de stresul, aglomerația și agitația din oraș”, arată anunțul postat în mediul online, mai precizează sursa citată anterior.
Tinerii și-au dat seama că totul a fost o înșelăciune, după ce nu au reușit să mai ia legătura cu cel care ar deține cabana.
Citește și: Cum va fi vremea de Crăciun și de Revelion. ANM a făcut anunțul
Cum să te protejezi de țepele din mediul online pentru închirierea cabanelor de Revelion
În goana după oferte și cadouri, multora dintre turiști ar putea să le scape din vedere detalii și să fie păgubiți. Dacă observăm un preț mai mic decât prețul mediul al pieței, ar trebui să ne ridice un semn de întrebare, a explicat consultantul în turism Traian Bădulescu pentru Ziare.com.
„În primul rând, când văd tarife mult mai mici decât tariful mediu al pieței, deja trebuie să-și pună o întrebare. Este foarte simplu să faci un site, să iei anumite fotografii, să pui un cont și un tarif mult mai bun. În orice domeniu, când cumpărăm ceva, trebuie să apelăm la o firmă de încredere. Așa ar trebui să fie și în turism.
Până când se prind turiștii că au luat țeapă, deja cei din spate apucă să strângă anumite sume și apoi dispar. Nu e atât de greu să cercetezi un brand, o firmă, să vezi dacă e credibilă. Dacă vezi o pereche de încălțăminte sport, care în mod normal e 500 de lei, și un site o vinde cu 100 de lei, ar trebui să te pună pe gânduri.
Da, există situații în care există oferte, dar ofertele speciale în niciun caz nu scad atât de jos. Dacă un pachet turistic te costă 1.000 de euro în mod normal, cam greu de crezut că poți să cumperi la 250”, a explicat Traian Bădulescu, pentru sursa citată.
El recomandă ca turiștii să apeleze la o agenție de turism licențiată, pentru că dacă au o problemă, se poate găsi o soluție.