Live acum
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Mama care a filmat „cina cu viermi” de la Pediatrie a fost umilită în spital. Medicii au condiționat externarea copilului: „Am un handicap motor, dar nu trebuie să ne calce în picioare”

Femeia care a avut curajul să arate virmeii din mâncarea primită de pacienți în Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca a dezvăluit că a fost jignită și umilită după ce a publicat imaginile groazei: „Eu am mai făcut un selfie cu un gândac într-o seară, apoi am filmat două ploşniţe vii pe scări, ca un fel de glumă. Dar faza cu viermele şi pateul mi-a pus capac.”

Mama care a filmat „cina cu viermi” de la Pediatrie a fost umilită în spital

„Eu nu fac parte din niciun partid, nu fac politică, am fost doar o mamă internată cu copilul la Pediatrie 1, bolnav de pneumonie, iar după 3 zile a luat rotavirus. Pateul l-am primit seara la cină, nu l-am băgat în sertar, l-am ţinut cam o oră, apoi i-am arătat asistentei că are un vierme şi nu ştiam ce să fac, mi-a spus să nu îl arunc, ci să-l păstrez pentru probe.

A venit medicul şi i-am spus că nu vreau să fac nicio plângere, ci să plec acasă cât mai repede, iar replica sa a fost, <dacă nu depuneţi plângere împotriva spitalului vă pot face externarea, dacă depuneţi, va trebui să aşteptaţi până ce autorităţile vor verifica ceea ce s-a întâmplat>.

Medicul are rolul de a vedea starea de sănătate, nu de a pune presiune pe mine pentru a da sau nu declaraţii”, a spus femeia, pe treptele spitalului din Cluj.

Ana Vădean, mama care a filmat „cina cu viermi” primită de copilul ei, în Spitalul de Urgenţă pentru Copii din Cluj-Napoca, a susținut o conferință de presă, vineri, pe treptele instituției în care susține că medicii i-au condiționat externarea copilului.

„Cină cu viermi la Spitalul de Copii din Cluj”- Imaginile postate de mama unui copil bolnav au devenit virale: „Mizeria ucide mai mult decât orice coronavirus”- VIDEO

„Eu am filmat viermele şi pateul şi am trimis filmuleţul unei prietene. Eu am mai făcut un selfie cu un gândac într-o seară, apoi am filmat două ploşniţe vii pe scări, ca un fel de glumă. Dar faza cu viermele şi pateul mi-a pus capac şi cel mai tare m-au durut afirmaţiile nefondate ale spitalului, că m-au defăimat. Nu ştiu, m-au văzut că nu sunt mai bine îmbrăcată, dar chiar nu suntem proşti, am făcut o facultate, nu se poate aşa ceva. Am un handicap motor, dar nu trebuie să ne calce în picioare”, a mai spus mama.

După externarea din spital, femeia a depus plângere în scris la DSP Cluj, aşteptând un răspuns.

Deputatul Emanuel Ungureanu, cel care a publicat pe pagina sa de Facebook imaginile șocante, a fost alături de Vădean. În aceeași conferință de presă, politicianul a dezvăluit că autorităţile au pus presiune pe părinţii care au dezvăluit situaţiile din Spitalul de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca pe motiv că afectează imaginea unităţii medicale.

Nu are niciun regret! Pe cine dă vina afaceristul din Vaslui pentru uciderea lui Petrișor Sebastian : „Ei n-au avut copii?”

„Am făcut un apel la Ministerul Sănătăţii, la DSP să ia măsuri ca, până vom vedea un spital de copii monobloc la Cluj-Napoca, în aceste secţii să avem curăţenie. Din informaţiile mele, spitalul a fost amendat cu 3000 de lei de DSP Cluj. Vreau să avertizez orice funcţionar public care ameninţă şi şantajează părinţii, că le voi face plângere penală”, a spus Ungureanu.

Coronavirusul, în cifre. Ce categorii de oameni ar trebui, de fapt, să se sperie de virusul ce face prăpăd în lume

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Cluj, Valentin Jucan, a declarat, pentru Mediafax, că Spitalul de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca este în subordinea CJ Cluj, astfel încât roagă toate persoanele, părinţii care întâmpină anumite neplăceri, care constată lipsuri în organizarea sanitară, să sesizeze instituţia, dar şi DSP Cluj, fără nicio rezervă.

Recomandari