Antena Căutare

Mănăstirea Paltin a luat foc în timpul slujbei! Minunea ce i-a uluit pe credincioși! Ce au găsit

Incendiu puternic la Mănăstirea de maici Paltin din Neamţ. Este lăcaşul de cult unde părintele Iustin Pârvu a fost tratat în ultima perioadă din viaţă când era grav bolnav. Focul violent a izbucnit la acoperişul stăreţiei şi a fost sesizat de maicile care se aflau la slujbă. Ce minune s-a întâmplat?

Mănăstirea Paltin a luat foc în timpul slujbei! Minunea ce i-a uluit pe credincioși! Ce au găsit
Incendiu puternic la Mănăstirea Paltin din Neamț | sursa foto: monitorulneamt.ro

Oamenii au sunat la 112, iar până au ajuns pompierii, au încercat să stingă flăcările cu extinctoarele. Ca un miracol, moaştele unui călugăr de la Muntele Athos au rămas intacte, deşi cufărul în care se aflau a ars complet.

Era puţin după ora 20, când, în ciuda ninsorii puternice, flăcări uriaşe au izbucnit la acoperişul stăreţiei de la Mănăstirea Paltin din complexul Petru Vodă. Maicile care se aflau la slujbă au dat alarma la 112, în timp ce au încercat să polotească focul violent cu extinctoarele. În ajutor au sărit şi câţiva pelerini cazaţi în incinta lăcaşului de cult.

În lupta cu focul ce risca să se extindă, pompierii au fost nevoiţi să aducă apă din pârâul din apropiere, întrucât în zonă nu există reţea de hidranţi.

Ca un miracol, spun credincioşii, rămăşiţele venerate ale unui călugăr de la Mănăstirea Vatopedu din Muntele Athos au rămas intacte, deşi sipetul în care se aflau a fost puternic afectat de foc.

Focul a izbucnit în podul clădirii unde se aflau mai multe plante medicinale, lăsate la uscat. Pompierii urmează să stabileasca acum de la ce a pornit vâlvătaia.

Mănăstirea de maici Paltin face parte din anasamblul mănăstiresc Petru Voda, acolo unde a trăit şi este înhumat arhimandritul Iustin Pârvu, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici ai Moldovei. De altfel, chiar în chilia arsă, părintele a fost îngrijit în ultimele zile din viaţă.

Schimbări drastice pentru polițiști și amenzi uriașe pentru cei care refuză să se legitimeze. Ce prevede noua lege ce in... O femeie din Suceava a murit după ce a ținut post negru! Ce s-a găsit în sângele ei...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x