Mâncare expirată şi mizerie de nedescris, asta au găsit inspectorii OPC într-un restaurant japonez frecventat de turişti în centrul Braşovului. Alimentele erau depozitate în condiţii improprii, iar bucătăria părea că nu mai fusese curăţată de o grămadă de vreme. După verificări, firma a fost amendată cu 30.000 de lei, iar restaurantul ar putea să fie închis.
Inspectorii OPC din Braşov au descins în restaurantul cu specific japonez după numeroasele reclamaţii primite de la clienţi. Au găsit produse expirate şi alimente depozitate în condiții total improprii. În bucătărie nu se făcuse curat de mult timp, iar vesela era şi ea murdară.
De la produse expirate, după cum vedem, unele chiar din 2017, până la o cantitate importantă, peste 10 kg, de materie primă depozitată necomform, fără elemente de identificare şi chiar cu modificări organo-leptice evidente. Inclusiv mucegai sau un miros impropriu, textură schimbată, culoare.
Reprezentanţii restaurantului spun însă că produsele nu erau expirate, ci doar neetichetate. Iar mucegaiul era doar într-un borcan cu sos de tomate, care ar aparţine patronilor
Inspectorii OPC spun însă că nici spaţiul în care îşi desfăşoară activitatea restaurantul nu respectă regulile.
Mai mult decât atât, spaţiul în care se produce este unul total inadecvat, cu dimensiuni extrem de mici, improvizaţii evidente atât la plită, la cuptor. 2.41 O locaţie în care, nu ştiu, în 10 m pătraţi să fie şi depozitare şi producţie şi servire şi vestiarul angajaţilor.
Inspectorii au confiscat marfa cu probleme. La control, reprezentanţii localului nu au putut prezenta nici avizele de funcţionare. Patronii au primit o amendă de 30.000 de lei şi riscă să rămână, o perioadă, fără restaurant.
Alexandru Cumpănașu, prima reacție după declarațiile procurorul-șef DIICOT: ”Este strigător la cer! Nu se poate așa ceva... Femeie înşelată de un „general american”. A împrumutat 30.000 euro de la bancă, ca să-l ajute pe bărbatul care îi promit...