Antena Căutare

Lumea culturală din România este în doliu! A murit. „A fost un model de hărnicie şi rigoare intelectuală”

Academia Română anunţă stingerea din viaţă duminică, la vârsta de 85 de ani, a academicianului Marius Sala, lingvist cu o prodigioasă carieră internaţională, vicepreşedinte al Academiei Române în perioada 2006-2014 şi director al Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” vreme de peste 20 de ani.

Lumea culturală din România este în doliu! A murit. „A fost un model de hărnicie şi rigoare intelectuală”

„Academia Română l-a ales membru corespondent în 1993, iar în 2001, membru titular. În 2006 şi-a susţinut discursul de recepţie cu tema ‘Cei doi stâlpi ai înţelepciunii’. În perioada 26 aprilie 2006 – 24 aprilie 2014 a deţinut două mandate de vicepreşedinte al Academiei Române. Stingerea din viaţă a academicianului Marius Sala, un model de hărnicie şi rigoare intelectuală, de devotament instituţional, de echilibru şi blândeţe, el însuşi „un stâlp al înţelepciunii”, va fi resimţită cu mare tristeţe de comunitatea academică din ţară şi din străinătate. Membrii Academiei Române sunt îndureraţi şi aduc un respectuos omagiu la despărţirea de confratele lor”, se arată într-un comunicat transmis de Academia Română.

Accident cumplit în Capitală! Trei persoane, transportate de urgență la spital, după ce un autoturism a intrat într-un a... Rezultate Admitere Academia de Poliție 2018. Notele obtinute la examene și calendar admitere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x