Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul Comorilor

Mărturiile cutremurătoare ale unei supraviețuitoare a atacului de la London Bridge: „Am crezut că se pregăteau să mă decapiteze”

Mărturiile cutremurătoare ale unei supraviețuitoare a atacului de la London Bridge au adus lacrimi în sala de judecată. Demnă, curajoasă, Marie a povestit cum s-a prefăcut moartă, de teamă că terorișii o vor decapita. 

Mărturiile cutremurătoare ale unei supraviețuitoare a atacului de la London Bridge au adus lacrimi în sala de judecată. Demnă, curajoasă, Marie a povestit cum s-a prefăcut moartă, de teamă că terorișii o vor decapita.

Marie Bondeville a supraviețuit unui coșmar din care alți oameni nu s-au mai trezit. Ea se numără printre supraviețuitorii atacului terorist de la London Bridge, din data de 3 iunie 2017.

Liniștea s-a așternut în sala de judecată, în timp ce Marie a povestit cum a implorat să-i fie cruțată viața, cum a fost înjunghiată de 18 ori, bătută și cum și-a dat seama că singura sa scăpare era „moartea”.

Tânăra a spus că nu durerea ce îi paralizase corpul a fost cel mai cumplit aspect al acelor minute, ci gândul că iubitul ei zăcea la câțiva metri de ea. „Credeam că a murit încercând să mă apere. Faptul că nu reușeam să ajung la el era îngrozitor.”

Marie și-a dat seama că atâta timp cât cei trei teroriști credeau că ea este încă în viață, nu se vor opri. „Cu cât îi rugam mai mult să nu mă omoare, cu atât mai violenți deveneau. Am încercat să nu mă mai mișc, să mă prefac moartă. Am crezut că se pregăteau să mă decapiteze”, a declarat femeia.

La doar câțiva pași de ea, iubitul ei avea același gând, că femeia pe care o iubea era murise. Oliver Dowling a povestit cum a țipat după ajutor, dar nimeni nu a răspuns. Salvatorul lor a fost un polițist sub acoperire care a reușit să-i scoată de acolo.

Seara zilei de 3 iunie 2017 părea că va fi finalul unui weekend perfect. Marie și Oliver mergeau spre casă, după ce mâncaseră la un restaurant. Pe drum, au văzut trei bărbați venind spre ei, unul dintre ei fiind descris de Marie ca „un pugilist care se pregătește să intre în ring”.

Opt oameni au murit și alți 48 au fost răniți în timpul atacului terorist de la London Bridge. Cei trei atactori au fost împușcați și uciși de autorități. Xavier Thomas, 45 de ani, Christine Archibald, 30 de ani, M. Pigeard, 26 de ani, Sara Zelenak, 21 de ani, D. Boden, 28 de ani, Sebastien Belanger, 36 de ani, James McMullan, 32 de ani și Ignacio Echeverria, 39 de ani, sunt cei care și-au pierdut viața în acea seară.

Recomandari