Antena Căutare

Masa de Crăciun. Cum pregătești o Masă de Crăciun cu care să-ți uimești invitații

Masa de Crăciun. Cum o pregătești o Masă de Crăciun cu care să-ți uimești invitații. Află din articolul a1.ro cum faci pregătirile pentru Masa de Crăciun, principalele trucuri, cu ajutorul cărora să-ți uimești invitații

Masa de Crăciun. Cum pregătești o Masă de Crăciun cu care să-ți uimești invitații
Crăciun | crestinortodox.ro

Sărbătoarea Crăciunului se apropie cu pași repezi, amintindu-ne că trebuie să fim mai darnici, mai buni, mai calzi, ajutându-i pe cei nevoiași și făcând fapte bune. Crăciunul este despre familie și prietenii, cu toții adunați în jurul mesei, despre mirosul de brad, portocale și vin fiert, despre cozonacii bunicii, bradul împodobit și colindători.

În schimb, uneori toate acestea își pierd din farmec atunci când stai ore în șir la cozi interminabile, la cumpărături, fie după cadouri sau pentru masa de Crăciun. Mâncărurile pregătite pentru ziua de Crăciun trebuie să fie pe placul tuturor membrilor familiei. După ce epuizezi tot ce aveai pe lista și ajungi acasă cu toate cumpărăturile, trebuie să te gândești în ce ordine începi prepararea rețetelor pe care ți le-ai propus.

Pentru a te asigura că nu ai uitat nimic, este indicat să faci o lista cu meniul, iar apoi o list acu ingredientele necesare pentru fiecare rețetă în parte. Ideal ar fi să nu încerci rețete complicate, care ți-ar putea consuma mult timp și care te vor face să petreci mult timp în bucătărie. Este important să nu te simți epuizată la sfârșitul zilei. De aceea, ar trebui să cureți, tai, fierbi sau cântărești ingredientele necesare cu o seară înainte de a te apuca de rețete.

Fiecare gospodină își dorește să fie cât mai eficientă în bucătărie, mai ales înaintea unei sărbători atât de importante. Dacă ai și un ajutor sau două, fie că e vorba de soț, copii sau alte rude, trebuie să știi cum să împarți sarcinile. Și pentru că o mâncare nu trebuie să fie doar gustoasă, dar și arătoasă, gândește-te să decorezi simplu, dar cu bun gust salatele ( de boeuf, de icre, de vinete, etc.), prăjiturile, cozonacul cu diverse sosuri, legume sau creme, în cazul dulciurilor.

Masa tradițională de Crăciun constă în sarmale, cu frunză de viță sau frunză de varză, salată de boeuf, friptură de porc sau de pui și cozonac. Alte gospodine mai inspirate adaugă și garnitură la friptură și poate chiar și murături. Românii spun că nu e nicio masă fără ciorbă, așa că unii optează și pentru o ciorbă de porc acră.

Indiferent de meniul pe care îl alegi nu uita că mâncarea trebuie să arate prezentabil pentru invitați. Pe lângă toate ingredientele pe care le adaugi și măsurătorile pe care le faci atunci când gătești, nu uita să adaugi și un strop de iubire căci despre asta este Crăciunul. Fă totul cu drag pentru toți cei invitați la masa de Crăciun.

Sursă foto: crestinortodox.ro

Muzica românească e în doliu! A murit omul care a scris versurile celor mai frumoase melodii ale noastre... O nouă amânare de la Guvern! Când va da înapoi banii românilor care au donat pentru „Cuminţenia Pământului"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x