La crescatoria lui George e aglomeratie mare. Astazi trebuie sa onoreze 20 de comenzi. N-ar fi asa de greu, dar fiecare exemplar trebuie bine ales, dupa criterii stabilite de client. Marime, aspect sau. dimeniunile cuptorului.
Cine alege sa-l inlocuiasca pe Ghita cu un curcan la masa de Craciun trebuie sa stie ca va fi nevoie sa scoata mai multi bani din buzunar pentru friptura, dar la sfarsitul zilelor de sarbatoare colesterolul e tinut sub control si asta pentru ca o portie de friptura de curcan contine semnificativ mai putine calorii decat una de porc. Multi romani sunt deja la curent cu aceste beneficii. Asa ca si in hypermarketuri carnea de curcan zboara de pe raft. “Se vinde foarte bine, cam cu 7% mai mult decat anul trecut”, spune Simona Cristea, reprezentantul unui hypermarket.
Cei mai priceputi in ale bucatariei pot face adevarate opere de arta din carnea de curcan. Prima recomandare ramane insa traditionala. friptura.
“Pregatim curcanul, il feliem, il asezonam cu sare, piper pentru gust. Este un preparat simplu, carnea de curcan o condimentam cu piper si sare si o lasam 10 minure pe gratar”, ne recomanda specialistii.
Si masa e gata. Una mult mai usoara decat cea in care vedeta e porcul. Iar alaturi poate sta, la loc de cinste, un piure, cativa cartofi gratinati sau legume trase la tigaie.
EXCLUSIV! Fara spaga la Casa de Asigurari de Sanatate... OBSERVATOR SPECIAL: Astazi a venit Apocalipsa in lumea porcilor...