Mesajul de pe WhatsApp, care anunţa că România va fi străbătută de nori radioactivi, dezminţit de autorităţi

 

Un mesaj distribuit masiv pe WhatsApp a băgat spaima în mulţi utilizatori ai aplicaţiei. Textul avertiza că de astăzi, de la prânz, până mâine seară, ţara noastră este străbătută de nori radioactivi proveniţi de la explozia de acum zece zile din nordul Rusiei.

Nu există niciun motiv de panică. Asta ne transmit autorităţile care se ocupă de măsurarea radioactivităţii, la noi în ţară. Astfel, atât Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă dar şi CNCAN şi Agenţia Pentru Protecţia Mediului ne asigură că aerul şi mediul nu au suferit niciun fel de poluare radioactivă.

Au fost efectuate măsurători încă de pe 8 august, data la care s-a produs explozia nucleară în nordul Rusiei dar nu s-a constatat nicio modificare a nivelului de radiaţii. 24 de ore din 24 se prelucrează date ce privesc activităţile nucleare, dar radiaţiile, în ţara noastră sunt în limite normale.

Şi instituţiile europene au efectuat măsurători, iar rezultatul a fost acelaşi. Astfel, autorităţile de la noi ne îndeamnă să ţinem cont doar de avertizările oficiale care vin din partea statului şi să ignorăm mesajele care ar putea să producă stare de panică.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI