Tradiţionalul mic se regăseşte printre preferinţele culinare ale romanilor, fiind nelipsit de la o petrecere sau de la un grătar. Specialiştii avertizează însă, ca acest aliment este o bombă de aditivi
Mirosul lor te poate îmbia, dar ai mare grijă să nu cazi pradă acestei tentaţii pentru că te poţi îmbolnăvi din cauza unor ingrediente deloc naturale.
Cu această ocazie, Corina Zugravu a intervenit prin telefon în direct la Antena 3, unde a comentat un articol, din care reiese că micii sunt plini de aditivi.
De asemenea, sunt plini de calorii: 100 de grame de mici au în jur de 340-350 de calorii, iar un mic din porţiile obişnuite are în jur de 80 de grame şi aproximativ 280 de calorii.
Dacă optam pentru o porţie de mici, e bine să-i alegem pe cei făcuţi pe grătar, nu prăjiţi în ulei. Micii nu sunt recomandaţi celor care au probleme biliare şi care nu tolerează preparatele cu carne tocată.
Nu poţi renunţa la acest preparat naţional? Incearcă să iei carne proaspătă de la măcelărie. Măcar aşa ai control asupra proporţiei de grăsime dintre carnea de porc şi cea de vită din compoziţie.
Studiu îngrijorător: Peste 60% dintre tinerii români consumă alcool... România, expusă riscului de apariție a dermatozei nodulare...