Căutare Live

Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor au identificat mai multe variante de transport aerian pentru aducerea în ţară a românilor care se lucrează sau sunt în situaţii dificile în Italia: Prima cursă va fi sâmbătă, de la Torino

Ministerul de Externe şi Ministerul Transporturilor anunţă că au identificat mai multe variante de transport aerian pentru aducerea în ţară a românilor care se lucrează ca sezonieri sau sunt în situaţii dificile în Italia, prima cursă urmând să fie sâmbătă, de la Torino.

”În continuarea eforturilor susţinute pentru facilitarea revenirii în ţară a unor cetăţeni români aflaţi cu titlu temporar în străinătate şi care au fost afectaţi de măsurile întreprinse de statele europene pentru gestionarea şi prevenirea epidemiei de COVID-19, Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor au identificat mai multe variante de transport aerian care vor permite revenirea în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul italian, ceea ce impune repatrierea acestora în cel mai scurt timp”, anunţă MAE, care precizează că detaliile privind organizarea acestor curse de tip charter vor fi comunicate în timp util cetăţenilor români care se încadrează în aceste criterii.

O primă cursă va fi organizată dinspre Torino la data de 21 martie.

MAE reînnoieşte apelurile privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale şi recomandarea ca turiştii sau cetăţenii români aflaţi temporar în străinătate să revină de urgenţă în ţară.

”Totodată, facem apel la cetăţenii români de a da dovadă de înţelegere şi responsabilitate şi de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară. De asemenea, facem apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, transmite MAE.

Sursa : news.ro

Medic infectat cu coronavirus filmat pe holurile spitalului. Acesta trebuia să fie acasă, izolat... Taximetriștii oferă curse gratuite cadrelor medicale. Aceștia îi duc acasă și de acasă la spital...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri