Antena Căutare

Ministerul Sanatatii a aruncat 1.200.000 de euro pe doze de vaccin care au expirat in depozite

Ministerul Sanatatii a reusit sa arunce pe fereastra din banii nostri, ai tuturor, 1.200.000 de euro. Si n-a fost greu deloc. A pus Institutul Cantacuzino sa produca un vaccin impotriva gripei porcine si apoi nu l-a folosit. Acum, dozele zac in depozite si trebuie distruse pentru ca au expirat. Practic, vaccinul nefolosit a adus Institutul Cantacuzino in pragul falimentului.

Plini de optimism. Asa erau oficialii Ministerului Sanatatii cand au prezentat primele fiole din vaccinul impotriva gripei porcine.

La diferenta de un an, asezate in aceste cutii sunt aproape 20.000 de doze de vaccin impotriva gripei porcine. Ocupa degeaba spatiul din frigiderul Directiei de Sanatate Publica din Arad.

Si asa se intampla in toata tara. La Bucuresti, la o prima numaratoare, sunt alte 21.000 de fiole.

In total, 1.300.000 de doze de vaccin expirat. Adica 1.200.000 de euro aruncati pe fereastra.

Campania de vaccinare din iarna trecuta a fost un esec. Nimeni nu voia injectia. Abia dupa moartea actorului Toni Tecuceanu, romanii au dorit sa se imunizeze.

Dar efectul Tecuceanu, asa cum a fost el numit, nu a durat mult. Si vaccinul nu a mai fost folosit aproape deloc.

Va fi distrus, asa cum e acum Institutul Cantacuzino. Institutia e acum in pragul falimentului din cauza ca a cumparat materia prima pentru fabricarea vaccinului care n-a mai fost folosit anul trecut.

Anul acesta, Institutul joaca pe aceeasi carte.

In locul vaccinului pandemic, va aparea un singur vaccin impotriva gripei normale. Numai ca el va contine si tulpina de gripa porcina.

Adica, acum Ministerul Sanatatii sufla si-n iaurt. Dar, asta dupa ce a cheltuit prost banii nostri si a ingropat Institutul Cantacuzino.

Liderul Sanitas Iasi, amendat cu 5.000 de lei pentru incidentele de la miting... Parintii vor afla prin SMS daca odraslele lor chiulesc de la scoala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x