Căutare Live

Ministrul Educaţiei a făcut anunţul! Ce se va întâmpla cu profesorii universitari fără doctorat

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că, prin amânarea cu un an a aplicării legii prin care cadrele didactice universitare fără doctorat urmau să își piardă posturile, a fost creat cadrul legal pentru ca universitățile să decidă în privința profesorilor de care au nevoie.

Decizia de a concedia profesorii universitari fără doctorat a fost amânată

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, a afirmat că, prin amânarea cu un an a aplicării legii prin care cadrele didactice universitare fără doctorat urmau să își piardă posturile, a fost creat cadrul legal pentru ca universitățile să decidă în privința profesorilor de care au nevoie.

'Având în vedere că, din totalul celor 23.000 de cadre didactice titulare din învățământul superior, un număr de peste 3.000 nu aveau finalizate studiile doctorale la data de 30 septembrie 2015, nu am făcut altceva decât să creăm cadrul legal pentru ca universitățile, care cunosc cel mai bine calitatea fiecărui doctorand în parte, care cunosc cel mai bine nevoile universității și care cunosc necesitatea continuării activității acestor cadre didactice în fiecare caz în parte, să se poată pronunța. Deci noi am creat cadrul legal, universitatea va decide dacă, de cine are nevoie și va decide, de asemenea, și în funcție de stadiul pregătirii în cadrul programului de doctorat', a declarat Sorin Cîmpeanu.

Vezi AICI mai multe detalii!

Ministrul Educației a spus că nu contestă că sunt și situații în care 'universitățile, deși au această posibilitate, vor înțelege și vor decide să nu mai continue colaborarea cu acei colegi care au dovedit că nu-și pot finaliza pregătirea doctorală'.

Sorin Cîmpeanu a menționat că sunt și alte situații specifice în care cadrele didactice în cauză au tezele pregătite și urmează să le susțină în prima săptămână din octombrie. 'Sunt cazuri concrete și destul de multe în această situație. În acest caz, pentru câteva zile într-adevăr ar fi fost nedrept să întrerupi cariera unui tânăr coleg pentru o perioadă scurtă de timp,' a conchis ministrul.

Senatele universitare pot aproba, la propunerea consiliului de administrație, în anul universitar 2015-2016, continuarea raporturilor juridice de muncă pentru cadrele didactice cu grad de asistent sau lector care nu și-au obținut titlul de doctor până la această dată. Decizia a fost luată de Executiv miercuri, prin aprobarea unei ordonanțe de urgență.

Sursa: agerpres.ro

Vremea se schimbă radical în următoarele zile! Prognoza meteo pentru 3 şi 4 octombrie, în toată ţara... Începând cu 5 octombrie intră în vigoare noi reguli pentru obţinerea permisului auto! Totul se schimbă...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri