Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Gripa a făcut 14 victime, în România! Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră despre decesele cauzate de virusul gripal: ”Suntem la un pas de epidemie!”

Gripa face ravagii în România. Nu mai puțin de 14 persoane au murit, de la începutul sezonului, iar ministrul Sănătății suntem la un pas de epidemie. 

Gripa face ravagii în România. Nu mai puțin de 14 persoane au murit, de la începutul sezonului, iar ministrul Sănătății suntem la un pas de epidemie.

Ultima persoană care a decedat din această cauză este un bărbat de 71 de ani din Bucureşti, confirmat cu virusul gripal A. Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

„În primul rând aş vrea să vă mai dau o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, deci, în acest moment, avem 14 oameni decedaţi din cauza virusului gripal: bărbat de 71 de ani, condiţii medicale preexistente din Bucureşti. Da, suntem la un pas de epidemie pentru că săptămâna precedentă numărul de cazuri de depăşit numărul de cazuri estimat, prin urmare am avut o săptămână epidemică. Dacă două săptămâni la rând numărul de cazuri se menţine la acelaşi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar în acest moment avem suficiente motive de îngrijorare”, a spus Sorina Pintea, potrivit Antena 3.

Sorina Pintea a precizat că direcţiile de Sănătate Publică din judeţe au fost notificate pentru a anunţa Ministeurul Sănătăţii în cazul creşterii numărului de viroze, ea precizând că vaccinarea este cea mai sigură cale pentru prevenirea bolii.

Recomandari