Antena Căutare

Gripa a făcut 14 victime, în România! Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră despre decesele cauzate de virusul gripal: ”Suntem la un pas de epidemie!”

Gripa face ravagii în România. Nu mai puțin de 14 persoane au murit, de la începutul sezonului, iar ministrul Sănătății suntem la un pas de epidemie. 

Gripa face ravagii în România. Nu mai puțin de 14 persoane au murit, de la începutul sezonului, iar ministrul Sănătății suntem la un pas de epidemie.

Ultima persoană care a decedat din această cauză este un bărbat de 71 de ani din Bucureşti, confirmat cu virusul gripal A. Bărbatul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal.

„În primul rând aş vrea să vă mai dau o veste proastă, gripa a mai ucis un pacient, deci, în acest moment, avem 14 oameni decedaţi din cauza virusului gripal: bărbat de 71 de ani, condiţii medicale preexistente din Bucureşti. Da, suntem la un pas de epidemie pentru că săptămâna precedentă numărul de cazuri de depăşit numărul de cazuri estimat, prin urmare am avut o săptămână epidemică. Dacă două săptămâni la rând numărul de cazuri se menţine la acelaşi nivel, deci foarte ridicat, atunci putem vorbi despre o epidemie, dar în acest moment avem suficiente motive de îngrijorare”, a spus Sorina Pintea, potrivit Antena 3.

Sorina Pintea a precizat că direcţiile de Sănătate Publică din judeţe au fost notificate pentru a anunţa Ministeurul Sănătăţii în cazul creşterii numărului de viroze, ea precizând că vaccinarea este cea mai sigură cale pentru prevenirea bolii.

România, lovită de un aer rece în următoarele zile! Meteorologii anunță temperaturi scăzute și ninsori abundente! Care s... Ceferiştii ameninţă cu proteste. Care sunt cerințelor lor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x