Antena Căutare

Ministrul Sănătății, avertisment pentru români de 1 mai: ”Nu vă relaxați. Un focar necontrolat poate duce la transmitere comunitară extinsă!”

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lansat un apel către români pentru a respecta măsurile impuse de autorități și la sfârșitul acestei săptămâni, în perioada 1-3 mai, întrucât o relaxare ar putea să întârzie măsurile ce ar urma să fie luate pe 15 mai. 

Ministrul Sănătății, avertisment pentru români de 1 mai: ”Nu vă relaxați. Un focar necontrolat poate duce la transmitere comunitară extinsă!”
Ministrul Sănătății, avertisment pentru români de 1 mai: ”Nu vă relaxați. Un focar necontrolat poate duce la transmitere comunitară extinsă!”

Deși autoritățile se așteaptă ca numărul de infecții cu noul coronavirus să scadă în următoarele săptămâni, acest sfârșit de săptămână ar putea fi un moment-cheie, motiv pentru care românii trebuie să respecte cu strictețe măsurile impuse de autorități. Altfel, numărul îmbolnăvirilor ar putea să explodeze.

Președintele Klaus Iohannis, prima conferință de presă de la declanșarea pandemiei. Ce se întâmplă după 15 mai: „Vor rămâne multe restricții în vigoare”

"Suntem într-un moment în care este acea pantă lină, dar în schimb vin şi trei zile, 1, 2 şi 3 mai, după o perioadă în care lumea resimte nevoia unei relaxări, şi atunci trebuie gestionat foarte bine şi acest moment. Am fost în stare de urgenţă şi - până acum şi de sărbătorile pascale - populaţia, și îi mulţumesc pentru acest lucru, a respectat. Dar a fost şi o parte relativ mică a populaţiei care nu prea a respectat acest moment şi nerespectarea unei distanţări sociale, nerespectarea unei izolări voluntare la domiciliu, nesocotirea unei reguli din tot ce înseamnă situaţie de urgenţă poate duce la un focar în comunitate sau la exacerbarea unui focar pe care îl credeam în acel moment stins sau controlat”, a avertizat Nelu Tătaru.

Cum s-ar putea întoarce elevii la școală, dacă România ar lua exemplul Chinei! Regulă dramatică în sălile de clasă! FOTO

"Un focar necontrolat se duce spre o transmitere comunitară extinsă, spre o reaşezare a ceea ce a însemnat evaluarea pe care ne-am făcut-o până în acest moment. Dacă am fost într-un anumit registru până acum, am fost pentru că şi noi, şi populaţia civilă am ştiut să respectăm nişte reguli”, a adăugat ministrul Sănătății.

El a mai spus că din 15 mai vor fi ridicate restricţiile dacă se va observa că într-o anumită regiune, într-un anumit focar, se poate face acest lucru. "Nu trebuie să gândim că acolo unde avem zonă de carantină, vom ridica aceste restricţii, nu, trebuie să gândim la început ridicarea acestor restricţii în interiorul unei comunităţi”, a mai spus Nelu Tătaru.

Ultimă oră! Alte 13 decese cauzate de COVID-19! Bilanțul negru a ajuns la 663. Numărul cazurilor de coronavirus în România a crescut la 11.616!

Coronavirus în România, cifre oficiale

În România au fost confirmate, până acum, 11.616 infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 663 de persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Scandal uriaș la Maternitatea Cuza din Iași. Femeile însărcinate, puse pe drumuri să-și facă test COVID-19: ”E revoltăto... Maramureş: Bărbat agresiv care a ameninţat poliţiştii cu un topor, împuşcat în picior...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x