Antena Căutare

Ministrul Sanatatii vizat de o motiune simpla liberala

Liberalii vor depune in urmatoarele doua saptamani o motiune simpla pe sanatate, iar peste o luna o alta motiune simpla, privind mediul de afaceri in functie de momentul in care vor fi lansate modificarile la Codul Fiscal, a anuntat marti viceliderul deputatilor PNL Eugen Nicolaescu.

"Am constatat ca din acest buget trebuie sa se achite si datoriile anului 2009. Farmaciile din Romania primesc in luna martie contravaloarea medicamentelor vandute populatiei in lunile iulie si august 2009, deci avem farmacii care deja au intrat in faliment sau care se lasa vandute lanturilor de farmacii pentru ca nu mai pot face fata", a afirmat Nicolaescu.

Un alt motiv pentru apelul la motiunea simpla il constituie "problema Institutului Cantacuzino". Liberalii vor sa stie de ce in anul 2009 Ministerul Sanatatii nu a alocat fondurile pentru a se finaliza investitia si astfel Institutul sa respecte planul stabilit cu Agentia Nationala a Medicamentului.

Liberalul a criticat si intentia introducerii taxei pe produsele de tip fast-food, care din punctul de vedere al PNL este "o aberatie", "o impovarare a populatiei prin cresterea preturilor la alimente", fiind o modalitate prin care "Ministerul Sanatatii si Guvernul sa faca rost de bani, dar pe spinarea omenilor".

"Avem o problema mare in continuare pe pretul la medicamente, pe modul in care se gestioneaza acest lucru si cum se iau niste bani de la firmele de medicamente si se aduc inapoi la buget operatiune care a dus la doua consecinte: nu se mai gasesc medicamente in farmacii pentru ca furnizorii nu le-au mai vandut, iar oamenii se imbolnavesc mai rau pentru ca nu gasesc medicamente", a adaugat fostul ministru al Sanatatii.

Un alt argument pe care il invoca liberalii priveste faptul ca "Romania a inceput sa faca reexport de medicamente". Astfel, 20% din livrarile internationale catre Romania au fost "reexportate" in alte tari din UE si populatia romaneasca a ramas fara medicamente, a subliniat Nicolaescu.

Parlamentarul PNL a mai anuntat ca partidul sau va depune inca o motiune simpla, privind mediul de afaceri. "Pentru o motiune simpla ne mai gandim pentru mediul de afaceri, dar ea se intentioneaza a se face cam peste o luna, cand asteptam - de aceea nici nu ne grabim - o serie de directii ale Ministerului Finantelor in ceea ce inseamna modificarea Codului Fiscal si, in functie de aceste directii, motiunea noastra va fi mai repede sau mai tarziu", a aratat Nicolaescu.

Legea care prevede impozitarea averilor mai mari de 500.000 euro, depusa in Parlament... Adrian Streinu-Cercel, dat in judecata de familia Tecuceanu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x