Antena Căutare

Monumentul "Crucea Secolului", marul discordiei dintre Primaria Capitalei si Ministerul Culturii

Monumentul "Crucea Secolului", aflat in Piata Charles de Gaulle din Capitala pare a fi marul discordiei dintre Primaria Capitalei si Ministerul Culturii. Totul a inceput de la intentia municipalitatii de a muta temporar monumentul in Parcul Herastrau pentru a permite inceperea lucrarilor la pasajul subteran ce urmeaza a fi contruit in zona.





"Documentatia a fost respinsa cu unanimitate de voturi, Ministerul Culturii considera inoportuna si nejustificata mutarea definitiva a acestui monument si atrage atentia asupra ilegalitatii lucrarilor de mutare a acestuia, deja initiate. Ministerul considera ca mutarea acestei lucrari fara avizul Comisie si fara acordul mostenitorilor dreptului de autor asupra acesteia, constituie o incalcare flagranta a legii si va fi sanctionata in consecinta"

"Lucrarile pentru mutarea monumentului «Crucea Secolului» au fost incepute in baza unui prim aviz dat de Ministerul Culturii in care ni se aproba mutarea, dar nu pentru locatia propusa de municipalitate, adica Parcul Herastrau, ci intr-un amplasament indicat de Ministerul Culturii, in fata Ambasadei Chinei",

"Desi in ambele documentatii a fost specificat clar ca nu este vorba de o mutarea definitiva a monumentului, ci de una temporara, pe durata executarii lucrarilor la parcare si pasaj, raspunsul ministerului nu a fost justificat. Urmare a acestui fapt, in 27 decembrie am inaintat ministerului o alta adresa in care explicam inca de la inceput situatia, precizand ca nu este vorba de o mutare definitiva, ci de una temporara"
Ninsori si viscol in majoritatea regiunilor tarii. Vezi cum va fi vremea in urmatoarele zile!... Scandal la IPJ Constanta: Patru tinere imbracate in uniforme de politist, in ipostaze provocatoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x