Antena Căutare

Neglijenta sau lipsa de bani? CFR 2, spitalul groazei

Departe de a-i face bine pe pacienti, unele spitale din Romania ii trimit pe oameni in coma. Doua femei care au fost operate la Spitalul Clinic CFR 2 din Bucuresti au ajuns in stare grava, dupa ce au contractat infectii in spital. Una dintre ele este Prim-solista Teatrului National de Opereta, Amelia Antoniu. Tanara de 36 de ani a ajuns in coma de gradul 4 in urma unei operatii care nu ar fi trebuit sa ridice probleme.


Ministerul Sanatatii a inceput imediat o ancheta la Spitalul CFR 2, iar sectiile de ginecologie, neonatologie si blocul operator au fost inchise de joi. Din primele date ale anchetei, o infectie nosocomiala se pare ca ar fi cauza pentru care cele doua paciente operate la Spitalul CFR 2 au fost transferate in stare grava la Spitalul Univeristar.

Ministrul Radu Berceanu l-a demis, vineri, pe directorul Spitalului CFR 2, Constantin Tanase, din cauza managementului defectuos al institutiei. Spitalul CFR 2 se afla in subordinea Ministerului Transporturilor.

Liderul sindical al angajatilor CFR 2, Denisa Popovici a spus ca situatia a fost provocata de lipsa de dezinfectanti si de materiale sanitare, pe care pacientii sunt nevoiti sa le aduca de acasa. Denisa Popovici, iar vinovat pentru intreaga situatie se face managerul spitalului.


Ies la iveala noi cazuri de pacienti infectati la Spitalul CFR 2

Se pare ca cele doua cazuri nu sunt primele de acest gen inregistrate la Spitalul CFR 2. In urma cu o luna, la Spitalul CFR 2 au fost trei bebelusi cu infectie nosocomiala care s-au vindecat. Directorul Directiei Medicale a Transporturilor (DMT), Victoria Iacob, a declarat, vineri, ca in urma cu o luna, in Sectia de neonatologie a Spitalului CFR 2 au fost inregistrate trei cazuri de infectie nosocomiala, bebelusii fiind vindecati, iar peste doua saptamani a fost dezinfectata sectia.

"Au fost trei cazuri de infectie nosocomiala in Sectia de neonatologie, dupa care s-a facut dezinfectia departamentului respectiv", a spus Victoria Iacob, potrivit Mediafax. Bebelusii au primit tratament si s-au vindecat, a precizat directorul DMT.

O alta femeie care a venit la Spitalul Universitar pentru a sustine familiile celor doua paciente internate in coma spune ca sora sa a trecut printr-o situatie similara in iunie 2009, cand atat ea, cat si nou nascutul sau au fost infectati cu stafilococul auriu.

"Sora mea a nascut prin cezariana la CFR 2, iar dupa operatie atat ea, cat si bebelusul, nascut la 7 luni, au fost infectati cu stafilococul auriu. Sora mea nu a trecut prin clipe atat de grele, insa nepotul meu a fost internat la un alt spital si a stat intubat timp de doua luni de zile", a povestit pentru Realitatea TV, Florica Popescu.


Starea celor doua paciente internate la Spitalul Universitar este stabila, insa in continuare grava

Starea celor doua paciente transferate la Spitalul Universitar in stare grava de la CFR 2 este stabila, insa medicii sunt in continuare rezervati.

Prim-solista Teatrului de Opereta Amelia Antoniu are o stare ceva mai buna, potrivit membrilor familiei acesteia, insa este inca mentinuta in viata de aparate. Starea celeilalte paciente, in varsta de 35 de ani, s-a inrautatit vineri dupa-amiaza.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Universitar de Urgenta, Bogdan Popescu, a declarat ca familia Ameliei Antoniu a primit o oferta pentru continuarea tratamentului intr-o clinica din Viena.


Primaria sectorului 2 dispusa sa plateasca 115.000 euro pentru a-si tipari un ziar... Sectia de maternitate de la Spitalul CFR2, inchisa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x