Live acumObservator 16 Weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

România, lovită de al doilea val de coronavirus?! Ministrul Sănătății, un nou avertisment: ”Se poate deceda și la 30, 35 de ani, fără comorbidități. Trebuie să fim precauți!”  

Numărul cazurilor de coronavirus rămâne, în continuare, ridicat, însă ministrul Sănătății spune că nu putem vorbi despre al doilea val de infecții cu COVID-19 în România, ci de un prim val cu ”două cocoașe”.  Acesta susține, însă, că cea de-a doua cocoașă are un potențial distructiv mai mare decât prima, întrucât cetățenii și-au pierdut instinctul de conservare și se expun riscului de infectare fără să se gândească la consecințe.

România, lovită de al doilea val de coronavirus?! Ministrul Sănătății, un nou avertisment pentru români: ”Se poate deceda și la 30, 35 de ani, fără comorbidități. Trebuie să fim precauți!”

În cadrul unui interviu, acesta a făcut apel la oameni să se gândească și la personalul medical care petrece ore în șir în combinezoane.

”Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concentățenii noștri”, a declarat Tătaru la Digi24.

Cum a fost pedepsit bărbatul bolnav de COVID-19, care a mers la picnic cu prietenii. Fiul și soția lui sunt și ei infectați

”Dacă vrem să stricăm tot ce a făcut acest corp medical haideți să ieșim pe la tribunele Parlamentului, în stradă, să umplem rețelele sociale tocmai cu îndemnurile pe care le vedem în ziua de azi.”, a mai spus el.

De asemenea, ministrul Sănătății susține că victimele coronavirusului pot fi și tineri fără comorbidități.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

”Le recomand să se uite în jur, să se uite în spitale, să meargă în secțiile de terapie intensivă, să vadă dacă într-adevăr există acest coronavirus, să vadă că se poate deceda la 30, 39 de ani fără a avea comorbidități, să vadă că un corp medical stă în acele combinezoane transpirând o zi întreagă în niște condiții foarte grele, dar facându-și meseria. Nu cred că merită acest lucru, nici acest corp medical, nici cei care au respectat în această perioadă toate regulile”, a declarat Nelu Tătaru.

Peste 800 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore

Au fost raportate 823 de cazuri noi de coronavirus, în România, după un interval de 24 de ore, și 19 noi decese.

Bilanțul total al cazurilor de coronavirus în țară a ajuns, astfel, la 54.009, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

„Tati și-a dat viața pentru noi! Este eroul nostru!”. Un tată a murit după ce și-a salvat copiii! Soția lui, declarație tulburătoare! „Îl voi iubi mereu!”

În total, 27.750 de pacienți cu Covid-19 au fost declarați vindecați și 4.807 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În unitățile sanitare, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.660. Dintre aceștia, la ATI sunt internați 419 pacienți.

Până acum, la nivel național, au fost prelucrate 1.248.318 de teste. Dintre acestea 8.045 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 5.646 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 2.399 la cerere.

Recomandari