Un nou focar de coronavirus, descoperit! Se fac peste o sută de teste, în urma apariției cazurilor de COVID-19

Alertă în România! Un nou focar de coronavirus a fost descoperit, luni. 130 de oameni au fost testați, în urma apariției cazurilor noi de COVID-19.

Un nou focar de coronavirus, descoperit! Se fac peste o sută de teste, în urma apariției cazurilor de COVID-19

Hepta

Patru beneficiari şi o angajată din cadrul Centrului de Îngrijire a Persoanelor Adulte din Slobozia au fost diagnosticaţi cu COVID -19, azilul fiind declarat focar de coronavirus, scrie News.ro.

Potrivit autorităţilor din judeţul Ialomiţa, în azilul din Slobozia au fost confirmate cu coronavirus cinci persoane - patru din rândul beneficiarilor şi unul din rândul angajaţilor unităţii.

Vârstnicii depistaţi cu COVID- 19 prezintă semne de boală, în timp ce angajata centrului este asimptomatică.

Ca urmare a acestei situaţii, DSP Ialomiţa a trecut luni la testarea tuturor celor 130 de bătrâni internaţi la azil.

Din primele informaţii, focarul de la azilul din Slobozia a izbucnit odată cu depistarea angajatei.

Conform protocolului, personalul din astfel de centre este testat de două ori pe lună, iar în cazul femeii testul din această lună a ieşit pozitiv pentru SARS-CoV-2. Pentru că aveau febră, patru bătrâni au fost de asemenea testaţi, şi în cazul acestora rezultatul fiind pozitiv.

Alţi trei vârstnici, care prezentau simptome de COVID-19, au fost internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slobozia, urmând ca unitatea medicală să-i testeze.

S-a decis când și cui poate fi aplicată carantina. Măsura, pentru județele cu focare și pentru persoanele care vin în România din zone de risc

Secretarul de stat Raed Rafat a precizat luni, că proiectul de lege privind carantina aprobat în Guvern, care piate fi aplicat şi în alte situaţii de risc epidemiologic, are o definiţie a carantinei asemănătoare cu regulamentul internaţional sanitar, că izolarea la domiciliu este soluţia la care se va recurge doar când capacitatea spitalelor e depăşită.

„E un proiect de lege care poate fi aplicat şi în alte situaţii de risc epidemiologic. El începe prin mai multe definiţii, termenul carantina persoanelor are o definiţie acum asemănătoare cu regulamentul internaţional sanitar.

Separarea fizică a persoanelor bolnave în vederea administrării unui tratament adecvat pentru reducerea gradului de contagiozitate, aici se vorbeşte despre internarea pacientului.

În cazul în care capacitatea e depăşită total, izolarea să aibă loc inclusiv la domiciliu, dar acest lucru e o excepţie, deoarece capacitatea integral e depăşită.

Carantina persoanelor care vin din zone de risc - aici decizia o ia Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, iar implementarea ei se face de către ministerul subordonat. Se supun aprobării CNSU, dar să nu se aştepte întrunirea comitetului pentru luarea măsurilor respective. Iar comitetele judeţene pot aproba, la cererea Comitetului Naţional, carantinarea unor zone din judeţele lor, dar nimeni nu ia decizia singur.

Peste tot o să găsiţi fie că e Comitetul Naţional, fie că e Comitetul judeţean, fie că vorbim de DSP, fie că vorbim de Institutul Naţional de Sănătate Publică, toate având în ele epidemiologi, infecţionişti”, a explicat Raed Arafat.

Mai mult detalii, AICI.

Coronavirus România. 250 de cazuri noi raportate de autorități. Numărul total se apropie de 30.000

Alte 250 de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost raportate de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 29.223. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 227 de pacienţi.

Dintre persoanele confirmate pozitiv, 21.413 au fost externate. Dintre acestea, 20.213 sunt pacienţi vindecaţi, iar 1.200 - asimptomatici externaţi la 10 zile după depistare.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri