Antena Căutare

Noul Centru Vechi: încep lucrările de reamenajare în capitală. Ce zone include proiectul și ce presupun lucrările

Noul Centru Vechi urmează să fie finalizat în următorii cinci ani. Potrivit Primăriei Sectorului 2, proiectul va avea sprijinul Băncii Mondiale.

colaj centrul vechi bucurești și muncitor cu planurile unui proiect și cască de protecție
Noul Centru Vechi urmează să fie finalizat în următorii cinci ani | Shutterstock

Proiectul include zona cuprinsă între: Str. Hristo Botev, Calea Călărași, Str. Sf. Ștefan și Bulevardul Carol I. Zona va fi reamenajată ca un spațiu deschis.

Conform Antena 3, proiectul pentru Noul Centru Vechi este creat de Primăria de sector împreună cu Banca Mondială încă de anul trecut.

Citește și: Schimbări importante la TikTok. Ce modificări apar și cum sunt afectați utilizatorii

Ce presupun lucrările pentru Noul Centru Vechi

Lucrările presupun o reconfigurare urbanistică, astfel încât să rezulte mai mult spațiu pentru pietoni. Conform proiectului, mașinile vor avea acces pe străzile menționate mai sus, însă reamenajările se vor face, astfel încă să se obțină mai mult spațiu verde și mai mult spațiu pentru pietoni.

Proiectul presupune mai ales refacerea piațetei care unește străzile cu Mântuleasa. Aceasta este curpinsă în planul de reașezare urbanistică a întregii zone istorice a Bucureștiului, în sensul Unirii spre Universitate.

Deși se menține circulația autor, majoritatea străzilor vor fi cu sens unic. În acest mod se pot lăți trotuarele, iar zona pietonală ar fi mai încăpătoare, dar se pot amenaja și locuri de parcare suficiente. Pentru acest pas este nevoie însă de avizul Comisiei Tehnice de Circulație.

De asemenea, se vor amenaja noi locuri de parcare, astfel încât mașinile să nu mai fie lăsate pe trotuar, așa cum se întâmplă în prezent.

Citește și: O tânără care a vrut să fie cerșetoare pentru o zi dezvăluie ce descoperire a făcut despre oamenii “cu mâna întinsă”

Prima etapă a reamenajărilor a început cu reconfigurarea locurilor de parcare în lungul sensului de circulație pe străzile Negustori și Plantelor. Lucrările se vor întinde pe toată ona de la Piața Sf. Ștefan către centru.

„Aceasta va fi reamenajată ca un open space, cu mai mult spațiu verde, cu mai mult spațiu pietonal, astfel încât să încurajăm micul business, să încurajăm turismul și să ne dorim să ne plimbăm cu toții prin această zonă”, scrie primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În următoarele 6 luni, Primăria Sectorului 2 își propune să deschidă și să închidă cât mai multe șantiere, în funcție de avizele primite.

Potrivit sursei menționate la începutul articolului, intenția este de a organiza cât mai bine spațiul public și de a crește suprafețele pietonale și calitatea spațiului public.

Citește și: Cât cheltuie statul cu un deținut din închisoare vs. salariul unui profesor. Elena Udrea: “Societatea fierbe din cauza lipsurilor“

În proiect sunt incluse:

- Pentru autorizare şi avizare şi actualizare de documentații străzile Arcului și Cercului, Ion Luca Caragiale (tronson 1) (DALI) Italiana, Thomas Masaryk.

- Documentații în lucru, străzile: Toamnei, Logofat Luca Stroici, Corbeni, Ion Luca Caragiale (tronson 2), Silvestru, Franzelarilor, Speranței, Spătarului, Termopile, Mila Rastilslav Stefanik

- Piațetele din Noul Centru Vechi vor fi realizate cu zone pietonale mai prietenoase și mai generoase (Italiana / Romano și Plantelor / Negustori).

- Studiul de regenerare pentru Noul Centru Vechi va fi extins în zona interioară a arcului de cerc realizat de bulevardele Stefan cel Mare / Mihai Bravu si centru.

Citește și: Transfăgărășanul împlinește 49 de ani de la inaugurare. „Cel mai spectaculos drum din lume” va fi modernizat

Termenul pentru realizarea Noului Centru Vechi, dar și pentru reabilitarea întregii zone istorice extinse, din inelul Ștefan cel Mare/ Mihai Bravu,va fi de aproximativ cinci ani.

(P) Cum își manifestă o firmă de pompe funebre respectul față de familiile îndurerate?... Pe românii care nu locuiesc la adresa din buletin îi așteaptă amenzi. Ce trebuie să facă pentru a nu se trezi cu Poliția...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x