- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
În ultimii ani, tot mai mulți oameni au migrat de pe rețelele de socializare din portofoliul Meta către alte aplicații precum TikTok. Astfel, pentru prima dată, în 2021, aplicație fondată în China a depășit Facebook și chiar Google, fiind cea mai populară destinaţie de pe internet, transmite Mediafax.ro.
TikTok pregătește noi update-uri îngrijorătoare pentru utilizatori
TikTok și alte platforme de socializare din China pregătesc noi update-uri îngrijorătoare pentru utilizatori. Oficialii au prezentat un proiect prin care intenționează să afișeze locațiile utilizatorilor fără consimțământul acestora, potrivit Click.ro.
În plus, ceea ce îi pune pe gânduri pe oamenii din lumea întreagă este faptul că afișarea informațiilor personale este imposibil de dezactivat. Astfel, ar putea deveni o reală problemă de confidențialitate.
Citește și: Paginile de Facebook cu cei mai mulți urmăritori, în 2021. Printre ele, una dedicată mâncărurilor
De menționat este și faptul că în China internetul este controlat în totalitate de stat. În plus, există și mai multe măsuri de indentificare a oamenilor prin intermediul sistemului social. Așadar, această schimbare este destul de neobișnuită.
Potrivit celui mai recent articol publicat de South China Morning Post, organul chinez de supraveghere a internetului, CAC (Cyberspace Administration of China) a anunțat că 2022 va fi anul în care platformele online vor fi curățate de zvonuri și alte conținuturi considerate fake news. Afișarea locațiilor utilizatorilor nu este ceva nou în China. Recent, și Weiboa făcut același lucru, oferind adresele persoanelor care împărtășesc știri false.
Cum îi afectează aceste update-uri pe utilizatorii din România
Deși TikTok a anunțat că potrivit noilor update-uri vor afișa locațiile utilizatorilor chiar și fără consimțământ, a clarificat că este vorba doar de adresa provinciei. Astfel, pentru cei aflați în alte țări, inclusiv în România, va fi afișată doar regiunea sau țara în care se află. Asta ar înseamna că adresa exactă nu va fi urmărită.
Site-ul How To Geek a explicat, de asemenea, că adresele IP nu vor afișa adresa fizică exactă a utilizatorilor.
TikTok este cea mai utilizată aplicație în 2021
Raportul Cloudflare, 2021 Year Review Internet Rankings, spune că TikTok a ocupat prima poziție în luna februarie a acestui an. Însă, aplicație se află în mod constant pe locul 1 din luna august, transmite Mediafax. De asemenea, topul marchează o schimbare majoră fașă de 2020, când Tik Tok a deținut locul 8 în același raport, Google fiind aplicația de pe prima poziție, potrivit Mediafax.ro.
TikTok, deținut de o companie chineză cunoscută până recent drept ByteDance, a devenit accesibilă la nivel mondial în august 2018, când a fuzionat cu o altă aplicație populară, Mucial.ly. Influencerii din întreaga lume au migrat către noua aplicație după ce Vine, o altă platformă populară, unde utilizatorii puteau posta videoclipuri de 7 secunde, a încetat să existe.
Pentru a înțelege mai clar evoluția tehnologiei și a rețelelor de socializare, amintim că Instagram avea 1,158 miliarde de utilizatori în octombrie 2020, aplicația fiind lansată pentru IOS în octombrie 2010, pentru versiunea de Android în Aprilie 2012, urmată de o interfață desktop cu caracteristici limitate în noiembrie 2012, o aplicație Fire OS în iunie 2014 și o aplicație pentru Windows 10 în octombrie 2016. Astfel, Instagramul a atins în 10 ani peste un miliard de utilizatori, iar TikTok a ajuns la aproape un miliard în doar doi ani, după ce a fost lansat global.
“Calea spre dezastru” - serie de reportaje Observator Cum a ajuns CFR un monument al eşecului în România... Cât câștigă un instalator sau un electrician în România. Motivul pentru care se caută muncitori calificați...