Live acumX Factor (r)
Prime Time 20:00iUmor

Organizația Mondială a Sănătății, avertisment sumbru: ”Procentul tinerilor infectați cu coronavirusul s-a triplat” Cum este justificată această explozie de infecții

Dacă la începutul pandemiei se spunea că infecțiile cu noul coronavirus afectează, în principal, persoanele în vârstă, care eventual au și comorbidități, în ultima perioadă, situația s-a schimbat, numărul tinerilor infectați cu virusul SARS-COV-2 triplându-se. 

Avertisment sumbru, lansat de OMS: ”Procentul tinerilor infectați cu coronavirusul s-a triplat” Cum este justificată această explozie de infecții

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment privind creșterea uluitoare a cazurilor de coronavirus în întreaga lume, experții spunând că procentul celor cu vârsta între 15 și 24 de ani infectați cu coronavirusul crescând de trei ori în cinci luni.

Potrivit unei analize efectuate de OMS, ce a fost realizată pe șase milioane de infecții confirmate între 24 februarie și 12 iulie, numărul persoanelor cu vârsta între 15 și 24 de ani care au contractat coronavirusul a crescut de la 4,5% la 15%.

Anul școlar începe pe 14 septembrie cu elevii în bănci. Școală online doar în zonele cu focar. Iohannis anunță cum se vor desfășura orele

În grupa de vârstă 5-14 ani numărul persoanelor infectate a crescut de la 0,8% la 4,6% între 24 februarie și 12 iulie, directorul general al OMS Tedros Adhanom Ghebreyesus, amintind că „am spus-o și înainte și o spunem iar: tinerii nu sunt invincibili”.

În afară de Statele Unite care au cel mai mare număr de infecții la nivel mondial, unele țări europene precum Spania, Germania sau Franța dar și state din Asia ca Japonia afirmă că multe din noile infecții sunt în rândul persoanelor tinere.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor: „Se transmite și așa! Masca nu este suficientă”

De ce cresc numărul infecțiilor cu COVID-19 în rândul tinerilor

Potrivit experților OMS, această creștere este provocată de faptul că tinerii nu se tem de virus și nu-și iau măsuri de precauție.

„Adulții tineri tind să fie mai puțin vigilenți în ceea ce privește măștile și distanțarea socială”, afirmă Neysa Ernst, manager de secție la spitalul John Hopkins din Baltimore.

De asemenea, creșterea numărului de infecții este provocată și de faptul că tinerii sunt mai ”mobili”.

Lupta împotriva coronavirusului, aproape câștigată! A fost stabilit un preț pentru vaccinul Moderna împotriva Covid-19

„Călătoritul crește probabilitatea contractării și răspândirii COVID-19”, a mai declarat aceasta, adăugând că persoanele tinere merg la muncă, la plajă, pub sau să cumpere alimente mai des decât alte categorii.

Creșterea numărului de cazuri, așa-zisul al doilea val al infecțiilor, a determinat unele țări să impună noi restricții de călătorie, chiar și țări lăudate la nivel mondial pentru gestionarea pandemiei, precum Vietnamul, confruntându-se cu noi focare de COVID-19.

Recomandari