Live acum
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Nunta fostului Principe Nicolae: De ce nu mai este Principe/Alteță și cum se intitulează acum

Nunta fostului Principe Nicolae: De ce nu mai este Principe/Alteță și cum se intitulează acum.

nunta principe nicolae sinaia 2018

Nunta fostului Principe Nicolae: De ce nu mai este Principe/Alteță și cum se intitulează acum. Nepotul Regelui Mihai se cunună azi cu aleasa sa, Alina Binder, la Sinaia. Fostul Principe Nicolae și Alina Binder vor avea alături 200 de apropiaţi din România, dar şi din străinătate, mai puţin pe cei din familia Regală a României, care au declinat invitaţia. Nici măcar mama fostului principe nu va participa la fericitul eveniment. Însă de ce Nicolae al României, așa cum s-a intitulat pe invitația de nuntă, nu mai este Principe și nici nu mai poate fi numit ”Alteță Regală”.

De ce ”Nicolae Fostul Principe”?

Nicholas Medforth-Mills (" fostul principe Nicolae al României"), în vârstă de 33 de ani este fiul principesei Elena a României şi își primise titlul princiar la 1 aprilie 2010, fiind al treilea în ordinea de succesiune dinastică. Totuși, ceva s-a întâmplat și cel care a fost ”mândria” Regelui Mihai, a pierdut titlurile regale de ”Principe” și Alteță”, fiind exclus din Casa Regală a României.

În 2015, Regele Mihai a decis să îi retragă titlul de "Principe al României" nepotului său Nicolae şi să îl excludă din succesiunea la Coroana României. Mama fostului principe, Alteţa Sa Regală Principesa Elena, a primit înştiinţarea acestei decizii, printr-o scrisoare personală trimisă de Majestatea Sa Regele. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta.

"În ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului său Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de «Principe al României» şi calificativul de «Alteţă Regală». De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana României. Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi", se arăta în anunţul transmis de Casa Regală, la acea vreme.

Un copil nerecunoscut, cauza excluderii din Familia Regală?!

Deși regele Mihai nu specificat cu subiect și predicat care a fost cauza excluderii Principelui Nicoale din Familia Regală, în presă au apărut informaţii că în spatele deciziei Regelui Mihai I ar sta o presupusă relaţie a nepotului său Nicolae cu o tânără pe nume Nicoleta Cîrjan, pe care ar fi lăsat-o însărcinată. Tot în acea perioadă, relaţiile dintre Nicolae şi unchiul său Radu s-au răcit foarte mult, devenind chiar tensionate, potrivit presei.

Pe 9 februarie 2016 s-a născut Iris Anna, fiica Nicoletei Cârjan. Principesa Elena i-a transmis în trecut lui Nicolae faptul că Regele nu doreşte să îl vadă ¨din cauza comportamentului său lipsit de principii morale¨. Mai mult, Alteţa Sa amintea faptul că Nicolae nu clarificase situaţia paternităţii presupusului său copil.

¨Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiţă de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă. La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calităţile necesare pentru o poziţie în Casa Regală a României¨, se arăta într-un anunţ al Casei Regale, din noiembrie 2017, care o cita pe Principesa Elena.

Principele Nicolae și-a pierdut titulatura regală și a devenit, simplu, "domnul Medforth-Mills".

Relațiile s-au răcit atât de tare, încât fostul Principe nu a fost lăsat să își vadă bunicul pe patul de moarte. Azi, când domnul Medfort-Mills se căsătorește cu Alina Binder, doar sora acestuia acceptat invitația la nuntă, fiind și domnișoară de onoare. Principesa Margareta și Principele Radu și-au motivat absența prin alte îndatoriri regale ce trebuiau onorate.

sursa: mediafax

Recomandari