Nutriționistul Mihaela Bilic, despre obiceiul care le dă bătăi de cap românilor:”Dacă ne interzicem plăcerea înseamnă că avem o poblemă gravă!”

O problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane este, fără îndoială, mâncatul compulsiv. 

O problemă cu care se confruntă tot mai multe persoane este, fără îndoială, mâncatul compulsiv.

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit, în cadrul emisiunii ”De-a viața ascunselea”, despre această problemă.

”E grav dacă mâncarea nu te face fericit. Mâncarea dincolo de faptul că ne hrănește organismul, are această stare de bine. Suntem construiți cu această relație. Dacă ne interzicem plăcerea și bucuria din mâncare însemană că avem o problemă gravă, fie una psihică, de obicei în aceste boli apare starea sau și mai grav, noi prin control încercăm să tăiem această plăcere. Dacă ne blocăm această stare, se transformă în compulsie. Toată lumea mănâncă așa compulsiv. Important este să conștientizăm. De obicei, această stare se declanșează de la oboseală sau de la plictiseală. Și plictiseala nu însemană că nu facem nimic, ci ceva care nu ne place”, a declarat Mihaela Bilic.

"Renunțați o lună la acest aliment. Veți slăbi, vă promit!"

Dr. Mihaela Bilic, celebra nutriționistă, a postat pe pagina sa de Facebook cel mai preţios sfat pentru cei care vor să slăbească.

"Pentru cei care vor să slăbească, există chiar recomandarea să nu aibă la îndemână decât mâncarea care trebuie gătită/încălzită/mâncată cu tacâmuri.

Dar și gătitul ăsta poate fi o capcană, dacă nu suntem atenți la ulei. Avem în tradițiile culinare uleiul ca ingredient obligatoriu, în orice preparat.

Totul începe cu „se pune ulei în cratiță”. La 100cal/lingură pot să vă spun că obiceiul ăsta ne „costă” silueta.

Vă provoc la o încercare: renunțați o lună la sticla de ulei de gătit şi descoperiți ce gust are mâncarea fără el.

Lăsați doar 1-2 linguri/zi de ulei crud, pus peste salate. Veți slăbi, vă promit!"

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri