Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Film: Eroi de sacrificiu (SUA 2010)

O fundaţie din Suceava a venit cu o idee inedită: tombolă pentru donatorii de sânge

Criza de sânge este o realitate în spitalele din România! Directorii instituţiilor încearcă să se ajute reciproc aşa cum pot, dar sunt situaţii în care operaţiile urgente trebuie amânate, din cauză că nu se pot face transfuzii. Tocmai de aceea, o fundaţie din Suceava a venit cu o idee inedită.

Va organiza o tombolă cu premii pentru cei care donează sânge. Ideea s-a bucurat de un real succes. Inclusiv o echipă de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă s-a prezentat la centrul de transfuzii, după ce a ieşit din tura de noapte.

Dincolo de beneficiile pe care le are un donator din partea statului, pe perioada ineditei campanii acesta participă automat şi la o tombolă cu premii consistente. Totul a pornit de situaţia gravă a mamei unuia dintre membrii fundaţiei.

Paul Popovici, membru fundaţie - Mama mea a fost internată la terapie intensivă si a avut probleme cu sângele, ne-au rugat ca să ne mobilizăm prietenii ca să doneze sânge.

Sângele de care femeia avea nevoie a fost acoperit în doar două zile, dar s-au gândit să continue campania încă două săptămâni.

Andrei Iacov, iniţiatorul campaniei - Am început-o pe data de 6 februarie şi ţine până pe 21. Organizăm şi o tombolă, premiul I este de 2.000 de lei în tichete de masă, premiul II e 1.000 de lei în tichete de masă şi premiul III 500 de lei în tichete de masă.

A fost coadă la înregistrarea pentru donare, dar oamenii nu au venit neapărat pentru premii.

Dacă într-o zi obişnuită, numărul mediu de donatori era de aproximativ 30, numai într-o zi de campanie au venit la Centrul de Transfuzie peste 60 de oameni.

Recomandari