Antena Căutare

O judecatoare de Iasi a inventat spaga sub forma de imprumut

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Iasi au trimis-o in judecata pe Angela Ungureanu, judecator in cadrul Judecatoriei Iasi - Sectia Civila, in prezent suspendata din functia de judecator, acuzatiile fiind de primire de foloase necuvenite, in forma continuata (cincisprezece acte materiale), fals in declaratii, in forma continuata (sapte acte materiale) si conflict de interese, informeaza, marti, DNA.

In perioada noiembrie 2009 - ianuarie 2011, Angela Ungureanu a pretins si a primit de la opt avocati din cadrul Baroului Iasi, cu titlu de imprumut, sumele totale de 2250 euro, 600 de dolari si 4.600 lei, majoritatea nefiind restituite decat dupa inceperea cercetarilor in prezenta cauza.

Avocatii respectivi aparasera interesele legale ale unor persoane care avusesera calitatea de parti in cauzele civile pe care judecatoarea Ungureanu le solutionase, pronuntand solutii favorabile acestora, sau, in unele situatii, le avea in curs de judecata. Banii au fost pretinsi si primiti dupa ce si-a indeplinit atributiile de serviciu, magistratul profitand de acest aspect cu ocazia fiecarei solicitari.

In acest context, in 31 mai 2010, Ungureanu a pronuntat o hotarare judecatoreasca favorabila interesului personal al unuia dintre acesti avocati, in conditiile in care in cursul lunii noiembrie 2009, ea primise de la acesta un imprumut in suma de 200 de euro pe care nu il restituise in acel moment, desi termenul scadentei fusese depasit.

Toate imprumuturile au fost solicitate si primite in conditiile in care Ungureanu nu mai discutase niciodata in cadru particular cu avocatii respectivi ci exclusiv in context profesional si fara sa se puna problema platii vreunei dobanzi.

Sumele de bani mentionate mai sus au fost pretinse si in contextul in care inculpata folosea banii pentru a achita mai multe imprumuturi contractate anterior. Astfel, Angela Ungureanu nu a mentionat in cuprinsul declaratiilor de avere din perioada anilor 2006 - 2010 datoriile care rezultau din contracte incheiate cu institutii de creditare, desi cuantumul lor depasea echivalentul sumei de 5.000 de euro.

In 28 ianuarie 2011, Angela Ungureanu a fost prinsa in flagrant delict de procurorii anticoruptie dupa ce a primit de la unul dintre avocati suma de 2.500 lei reprezentand imprumutul solicitat. In aceeasi zi, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acesteia pe termen de 24 de ore.

In ziua urmatoare Consiliul Superior al Magistraturii - Sectia pentru judecatori nu a avizat arestarea preventiva a magistratului. Tot in acceasi zi, magistratul a fost eliberat.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Iasi.

Sursa: Jurnalul National

Ministrul Muncii refuza majorarea pensiilor de la 1 septembrie... Atac cu sticle incediare la casa unui om de afaceri din Iasi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x