Antena Căutare

O mamă a aflat că are cancer în timp ce-și alăpta fiica: ”Sunt disperată, nu vreau să crească copilaşul meu fără mamă!”

Visul de a deveni mamă a devenit realitate la ”pachet” cu o dramă de neimaginat. Mariana Catană, o femeie în vârstă de 40 de ani, și-a dorit cu ardoare să aibă un copil, însă la scurt timp după ce l-a adus pe lume a aflat că are cancer mamar. 

O mamă a aflat că are cancer în timp ce-și alăpta fiica: ”Sunt disperată, nu vreau să crească copilaşul meu fără mamă!”
O mamă a aflat că are cancer în timp ce-și alăpta fiica: ”Sunt disperată, nu vreau să crească copilaşul meu fără mamă!”

Mariana Catană este mama unei fetițe de doi ani, pe care a adus-o pe lume după ce a crezut că și-a rezolvat toate problemele de sănătate pe care le are, inclusiv o tuberculoză.

”Mi-am făcut toate analizele deoarece doream să am un copil... La sfârşitul lui februarie 2016, în urma unei radiografii la plămâni, am fost anunţată că am TBC. La începutul lunii martie m-am internat în vederea realizării şi celorlalte analize necesare pentru confirmarea bolii, deoarece mi s-a spus că dacă nu mă internez nu pot face analiză pe spută. Analiza la spută a ieşit negativă, însă domnul doctor mi-a spus că acest lucru nu e relevant că nu am TBC, chiar dacă nu a ieşit şi în spută”, povesteşte Mariana Catană pe pagina Asociaţiei „Salvează o inimă“.

Povestea băiețelului stins, la 4 ani, de cancer: ”Mami, mă duc în cer și acolo mă joc până vii și tu, da?”

Zece zile mai târziu după ce a început tratamentul pentru TBC, femeia s-a prăbușit în spital și și-a pierdut cunoștința pentru câteva minute. S-a gândit că s-a întâmplat din cauza medicamentației, însă ulterior, șase luni mai târziu, a descoperit un nodul.

”În urma căzăturii, m-am lovit destul de tare pe partea stângă a corpului, având echimoze la mână şi la umăr. După aproximativ o săptămână, am sesizat un nodul la sânul stâng. Când am terminat tratamentul de TBC, după şase luni, văzând că nu mi-a dispărut nodulul, am făcut o mamografie, în urma căreia mi s-a spus că nu am de ce să mă tem, că este doar un nodul necancerigen, fără a mi se recomanda verificarea nodulului periodic”, mai povesteşte femeia, potrivit Adevărul.

La finalul aceluiași an, femeia a rămas însărcinată, iar nouă luni mai târziu a născut o fetiță. Ulterior, un an mai târziu, ea a observat din nou nodulul la sân și a mers să-și facă o ecografie.

”În februarie 2019, în timp ce alăptam, am sesizat un nou nodul la axila aceluiaşi sân stâng...“, mai spune femeia. A făcut o ecografie în urma căreia a primit diagnosticul prezumtiv de neoplasm mamar stâng şi i s-a recomandat să facă o biopsie.

Cancerul în România. Cele mai frecvente tipuri de cancer la copii, simptome și tratament

Rezultatul a venit câteva zile mai târziu şi a confirmat suspiciunile sumbre: carcinom mamar invaziv NST de grad III . Şocul a devastat-o şi primul ei gând a fost la micuţa care ar putea creşte fără ea. ”Sunt disperată, nu vreau să crească copilaşul meu fără mamă!“. spunea Mariana, luna trecută, pe pagina Asociaţiei „Salvează o inimă“.

Acum, ea se află în Turcia, unde beneficiază de îngrijiri medicale. De cealaltă parte, soțul femeii a fost concediat și a început să aibă grijă de copil.

Atenție la produsele tradiționale din târgurile de Crăciun! Semnalul lansat de autorități: ”Unii dintre comercianți vând... Guvernele sunt în alertă! Trebuie să aloce mai mulți bani pentru sănătate. Schimbările climatice încep să provoace daune...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x