Antena Căutare

O noua amanare in dosarul Rompetrol. Dinu Patriciu afla pe 28 august daca face 20 de ani de inchisoare

Dinu Patriciu ar putea afla astazi daca isi va petrece urmatorii 20 de ani in spatele gratiilor. Este posibil ca Tribunalul Bucuresti sa se pronunte in cursul zilei de azi in dosarul Romepetrol, in care este cercetat omul de afaceri. Procurorii au cerut condamnarea lui la pedeapsa maxima.

UPDATE 14:21 Tribunalul Bucuresti a amanat din nou pronuntarea deciziei in dosarul Romepetrol. Astfel, Dinu Patriciu mai are de asteptat pana pe 28 august pentru a vedea daca va fi condamnat la 20 de ani de inchisoare. Instanta a incheiat pe 18 iulie judecareaa dosarului Rompetrol si a amanat de doua ori pronuntarea sentintei.

Miercurea trecuta, procurorii Parchetului General au cerut Tribunalului Bucuresti condamnarea lui Dinu Patriciu la 20 de ani de inchisoare. In cazul celorlalti inculpati in dosarul Romepetrol s-a cerut pedeapsa minima, de 10 ani de inchisoare cu executare.

Dinu Patriciu este acuzat de savarsirea a sapte infractiuni: delapidare, spalare de bani, asociere la savarsirea de infractiuni, manipularea pietei prin tranzactii sau ordine de tranzactionare, dezvaluire de informatii privilegiate, spalare de bani si initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

Omul de afaceri, acuzat ca si-ar fi insusit 85 de milioane de dolari in urma acestor activitati ilegale, a fost trimis in judecata de catre procurorii DIICOT in septembrie 2006. Procurorii au cerut judecatorilor si ca Alexandru Bucsa, inculpat in acelasi dosar, sa plateasca alaturi de Patriciu suma de 85 de milioane de dolari Ministerului Finantelor Publice, relateaza Antena 3.

Foto: Intact Images

Astazi incepe bacalaureatul de toamna. 100.000 de liceeni incearca din nou sa treaca examenul maturitatii... Un magistrat din Cluj, fotografiat in jacuzzi alaturi de inculpatul pe care il judeca...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x